Digidexo.com

Hvordan oppdage diabetes hos barn

Diabetes påvirker helse og livskvalitet for barn og voksne hver dag. Tidlig påvisning er en viktig del av regjerende i effekten av barndommen diabetes. Som en forelder eller verge, gjøre deg kjent med varseltegn og symptomer på barndommen diabetes kan bidra til å beskytte helsen til barnet ditt. Med litt bevissthet og oppmerksomhet på trender i ditt barns helse, kan du bidra til å identifisere mønstre som garanterer videre legehjelp.

Hvordan oppdage diabetes hos barn

Monitor tørste og vannlating trender i barnet ditt. Ta oppmerksom hvis barnet ditt er klaget over tørst, forbruker mer væske enn vanlig eller gjøre mer hyppige turer på do for å urinere.

Vei dine barn regelmessig og holde en skriftlig logg. Skriv ned dato, barnets høyde og vekt. Ta hensyn til trender som indikerer barnet ditt er å miste vekt uten felles innsats, for eksempel en endring i kosthold og mosjon.

Ta hensyn til kutt, skrubbsår og rifter. Legg merke til hvor lang tid det tar barnet ditt til å helbrede fra disse barndoms sår, så lenge helbredelse ganger kan indikere tilstedeværelse av diabetes.

Se for kløe og skrape. Merke noen ut-av-det-vanlige flekker av tørr hud barnet møter, særlig de som ikke forsvinner med fuktighetsgivende.

Legg merke til noen nedgang i energinivå, slik som apatisk atferd, eller lett-utløst utmattelse.

Sjekk barnets nakke, som noen mørke utslett på halsen kan tyde på diabetes.

Lytt til eventuelle opplysninger om barnet ditt som indikerer prikking i ekstremitetene (hender, fingre, føtter og tær), da dette kan være et symptom på barnediabetes.

Vær oppmerksom på sult øker i barnet ditt, som en økning i appetitt kan signalisere diabetes utbruddet.

Se for synsproblemer. Vær oppmerksom på eventuelle tider når barnet myser, rister hans eller hennes hode mens du forsøker å lese eller klager over uskarpt syn, da dette kan korrelere med diabetes.

Hint

  • Hold alle endringer du legger merke til hos barnet ditt i perspektiv, huske tidligere trender og svingninger i appetitt og energinivå. Ta barnet til en lege for keton og glukose tester hvis du oppdager advarsel tegn på barndommen diabetes.