Digidexo.com

Vanskeligheter med kompresjonsstrømper

Vanskeligheter med kompresjonsstrømper


Støttestrømper er nyttig for pasienter som lider av trette ben eller dårlig sirkulasjon, eller står i fare for å utvikle en blodpropp. De medisinske strømper, også nyttige i å kontrollere hevelse og behandle åreknuter, presse bena for å bedre blodgjennomstrømningen og presse akkumulert væske fra lemmer. Til tross for disse fordelene, mange mennesker møter vanskeligheter som fraråder bruk av kompresjonsstrømper eller redusere deres effektivitet.

Ubehag

Støttestrømper vil føle stramt når folk først bære dem. Dette vil avhenge av graden av press foreskrevet av legen din. Strømper kan variere i press fra 10 mm til mer enn 50 mm kvikksølv, og vil føle seg strammere jo større trykket er. Mangel på komfort fraråder mange mennesker fra iført strømper på regelmessig basis, redusere compliance.

Donning

Donning kompresjonsstrømper er ikke lett og kan være spesielt vanskelig for noen mennesker, inkludert de med leddgikt. Mange produsenter selger donning hjelpemidler, for eksempel gummihansker eller enheter, for å bidra til å gjøre denne prosessen enklere. I "Living Well Med Lymfødem," Ann Ehrlich og medarbeidere foreslår å sette på plagget tidlig om morgenen før hevelse begynner eller ved hjelp av maismel eller pulver på bena for å hjelpe plagget lysbilde på enklere.

Dimensjonering

Feil størrelse komprimering plagg kan reversere effekten av plagget og forverre enkelte medisinske tilstander. Plagg bør alltid måles av en profesjonell montør for å sikre at du er utstyrt med riktig størrelse basert på omkretsen av låret. I en 2007 "Nursing Standard" artikkel om kompresjonsstrømper, Walker L. og Lamont S. funnet dårlig utstyrt strømper var knyttet til hæl sår og koldbrann på føttene. Strømper foldet ned beinet vil også utøve større press og kan føre til hudskader, melder Belinda Bryne i en 2002 "Journal of Vascular Nursing" artikkel om slike strømper og dyp venetrombose.

Slitasje

Mens effektive, kompresjonsstrømper krever spesifikke forbrukerveiledning som, hvis de ikke følges, kan redusere levetiden på plagget og dens effektivitet. I gjennomsnitt vil komprimering plagg vare fra tre til seks måneder. I løpet av den tiden, bør plaggene vaskes hver to til tre dager, og lufttørket. Noen vaskemidler, spesielt de som inneholder en tøymykner eller blekemidler, kan skade strømpe. Bruk av fuktighetskrem på bena kan også føre til at silikon band, brukes på noen plagg å holde opp strømpe, å gå i oppløsning.