Digidexo.com

Måling av blodtrykk hos barn

Tar et barns blodtrykk

Det kan komme som en overraskelse for noen, men på hvilken måte et barns blodtrykket måles vil være tilnærmet det samme som i en voksen. Det vil bli tatt med en standard mansjett, og med bruk av et stetoskop. Under normale omstendigheter, ville et barn ha sin blodtrykket måles under regelmessig helsesjekk på hans legekontor. Og ifølge American Heart Association, bør disse målingene tas så snart barnet fyller tre år. De fleste leger vil bruke denne praksisen, så det er ikke nødvendigvis noe du trenger å holde i forkant av tankene dine.

Formålet Målinger

Grunnen der et barn (akkurat som en voksen) bør ha sitt blodtrykk tatt på relativt jevne mellomrom er egentlig opphopning av medisinske data, samt å holde orden, så å si, på hans helse. Når et barns blodtrykk måles, vil en lege kunne se tilbake på disse målingene og oppmerksom på eventuelle endringer som kan ha funnet sted mellom besøkene. De fleste barne blodtrykk vil variere med alder, kjønn, vekt og høyde. Til syvende og sist, kan et barns blodtrykk brukes til å advare en medisinsk faglig av eventuelle latente medisinske problemer.

Andre forhold

Mens de fleste barn vil generelt ha sine blodtrykket måles under regelmessige besøk, kan noen barn trenger å følge en annen timeplan for å bedre overvåke deres helse. Dette vil være tilfelle hos barn som er overvektige eller fete, så vel som de som er undervektige. Det kan også være behov for hyppigere målinger når et barn lever med en tilstand som påvirker hans hjerte eller blodsirkulasjon.

"Normal" Blood Pressure

For det meste, vil barnets blodtrykket være mellom 110 og 120 systolisk (den første eller øverste rekke i lese) og mellom 70 og 80 diastolisk (den andre eller nedre rekke i lese). Som blir sagt, det er differensiering i blodtrykket basert på barnets alder, kjønn og høyde. En tabell for referanse er gitt i Resources for å bedre vise avgrensningen.