Digidexo.com

Myter og fakta av Hepatitt C

Hepatitt C er en tilstand kjennetegnet ved betennelse i leveren. Mange mennesker har misoppfatninger om sykdommen, dens symptomer og behandling. Å være informert om hepatitt C kan bidra til å hindre spredning av sykdommen.

Symptomer

De fleste vet ikke at de har hepatitt C, spesielt hvis de ikke viser noen symptomer på sykdom. Ifølge forskere i Genentech, har om lag 80 prosent av personer med sykdommen ikke viser noen symptomer og er uvitende om at de er smittet.

Hepatitt C vs HIV

Mange tror at sannsynligheten for å få hepatitt C er mye mindre enn å få HIV. Men i dag, hepatitt C påvirker fire ganger flere mennesker enn hiv, ifølge Genentech.

Behandling

Siden hepatitt C er en kronisk, livslang tilstand, noen mennesker tror at det spiller ingen rolle når de starter behandlingen. Men hvis pasientene starte behandling før det er noen skader på leveren, kan de få bedre resultater. Behandlingen kan være svært vanskelig å holde ut og vanligvis varer i et år, så det er best å konsultere en lever spesialist for å finne ut om du bør søke umiddelbar behandling.

Narkotikabruk

I motsetning til det mange tror, ​​de som bruker intravenøse medikamenter regelmessig er ikke de eneste som er i risiko for hepatitt C. Selv om du har brukt IV narkotika bare en eller to ganger, eller om det var mange år siden, er du fortsatt større risiko av å ha sykdommen enn noen som aldri brukt IV narkotika.

Smittekilder

Du trenger ikke å engasjere seg i risikofylt eller promiskuøs oppførsel å utvikle hepatitt C. Forskere for Genentech hevder at 30 prosent av folk som har hepatitt C ikke vet hvordan de fikk det. Sykdommen er i hovedsak kontrahert ved direkte blod-til-blod i kontakt med en infisert person, for eksempel gjennom delte nåler eller fra en blodoverføring du fikk mange år siden, før blodbanker begynte grundig screening av donert blod.