Digidexo.com

Beste Vitaminer for menn over 50

Som menn middelaldrende, deres ernæringsmessige behov begynner å endre seg. For eksempel, en mann på 50 år trenger vitamin C for å bidra til å redusere sin risiko for å utvikle både lungekreft og hjerte-og karsykdommer; koenzym Q10 for å bekjempe aldersrelaterte demens og lykopen for både prostatakreft forebygging og å tilby prostata helse støtte. Vitaminer som er rettet mot menns helse kan tilby betydelig fordel og hjelpe en mann føre et sunt, full og produktivt liv godt inn i hans gylne år.

Vitamin C

For å bidra til å redusere oddsen for kontrahering hjertesykdom eller kreft, bør du vurdere å ta en vitamin C supplement. I 1987 ble resultatene av en 25 år lang studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition; av de 870 mennene som deltok i studien, de menn som supplert med mer enn 83 mg vitamin C per dag, var 64 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle lungekreft enn menn som supplert med mindre enn 63 mg per dag. Anbefalt daglig inntak (RDI) av vitamin C for menn 19 år og eldre er 90 mg; for menn som røyker, er RDI 125 mg.

Vitamin E

For å hjelpe bekjempe sannsynligheten for å utvikle hjerte-og karsykdommer og redusere risikoen for å utvikle aldersrelatert demens og kreft, bør du vurdere å supplere med antioksidant, har fettløselige næringsstoffer vitamin E. Rollen av vitamin E i å forebygge mange sykdommer blitt forsket voldsomt i siste to tiårene. En studie, publisert i 1993 i New England Journal of Medicine, fant at menn som spiste høyere inntak av vitamin E (60 IU) senket sin risiko for koronarsykdom enn menn som spiste mindre enn 7,5 IE per dag. RDI for vitamin E er satt til 22,5 IU for menn 19 år og eldre.

Lykopen

For prostata støtte og beskytte mot prostatakreft, vurdere å supplere med 8 til 10 mg av antioksidanten caretonoid lycopene daglig. Resultatene av en studie utført av Institutt for Urologi ved St George Hospital i London i 2002 og publisert av Nature Publishing Group demonstrert at supplere med lykopen bidratt til å hemme veksten av svulster hos menn som hadde prostatakreft. Selv om det eksisterer ikke RDI for lycopene, typisk forbruker 8 til 10 mg en dag kan tilby både kreft forebygging og prostata støtte.

Koenzym Q10

For å beskytte mot utvikling av hjerte-og karsykdommer og høyt blodtrykk og redusere oddsen for å utvikle nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers og Parkinsons sykdom, bør du vurdere å supplere med koenzym Q10. Selv om ingen RDI finnes for Q10, foreslår Linus Pauling Institute tar 100 til 300 mg daglig. En 1999 studie publisert i tidsskriftet Biofactors viste at i de med hypertensjon og koronarsykdom, supplere med 60 mg av CoQ10 to ganger daglig bidratt til å senke både diastolisk og systolisk blodtrykk.

Vitamin B12 og folsyre

Vitamin B12 er nødvendig for mange funksjoner i hele kroppen, og det er en felles mangel i mange menn over 50. Selv om nødvendig for kroppen å være i stand til å bruke jern på riktig måte, er vitamin B12 også benyttes for røde blodceller og er en viktig komponent for en riktig fungerende nervesystemet. Folsyre er nødvendig for å danne både røde og hvite blodlegemer; det fungerer sammen med vitamin B12 for å forbrenne protein. Supplere med vitamin B12 kan bistå i å forsvare mot hjerte-og karsykdommer samt Alzheimers og eventuelt andre former for demens, spesielt når kombinert med tilskudd av folsyre. En studie som ble publisert i det medisinske tidsskriftet Neurology fant at personer som hadde lavere nivåer av enten folsyre eller vitamin B12 var 50 prosent større sannsynlighet for å gi etter for Alzheimers sykdom. RDI for folsyre er 400 mcg per dag for menn over 19. For vitamin B12, RDI for menn 50 år og eldre er 2,4 mcg.

Tips og advarsler

Alltid snakke med legen din før du starter en vitamin diett, spesielt hvis du er på statin narkotika eller andre kolesterolsenkende medisiner. Aldri ta mer enn den anbefalte dosen av vitamin eller mineral. Les alltid pakningen grundig om anbefalt dosering.