Digidexo.com

AHA Kolesterol Retningslinjer

De AHA kolesterol Retningslinjene er ment å hjelpe folk bli mer bevisst på rollen av kolesterol i kosten og hva de kan gjøre for å redusere deres risiko for hjerneslag og hjerte- og karsykdommer. Det starter med å vite hva som er fakta og verdsette viktigheten av å opprettholde kolesterol i systemet innenfor de anbefalte retningslinjene. Personer med ytterligere risikofaktorer som bidrar til diabetes eller koronar hjertesykdom bør være enda mer ivrig om sine kolesterolnivået.

Fakta

Kolesterol er en svampaktig, fettstoffer og vokslignende materiale som er fordelt over hele kroppen av blodet. Det er nødvendig å bygge cellemembraner, produsere hormoner og lage vitamin D. Leveren faktisk gjør om lag 75 prosent av kolesterol som finnes i systemet vårt. Vi mottar 25 prosent fra maten vi spiser. Kolesterol er viktig å opprettholde en sunn kropp. Omvendt, folk som har et høyt nivå av kolesterol i blodet har en høyere risiko for hjertesykdom.
Det er to typer av kolesterol: HDL, det "gode" kolesterol; og LDL, som kalles det "dårlige" kolesterolet. Det er viktig for folk å forstå forskjellen mellom dem, samt hvordan man skal oppnå de riktige nivåer i systemet. I USA og i enkelte andre land, er kolesterolnivået målt i milligram (mg) av kolesterol per desiliter (dl) av blod.

Total Kolesterol

AHA retningslinjer sier at folk bør strebe etter en total kolesterol nivå under 200 mg / dL. Hvis kolesterolnivået ditt er over 200 mg / dL det øker risikoen for koronar hjertesykdom. En lesning av 200-239 mg / dL anses borderline. Alt over 239 mg / dl dobler en persons risiko for helseproblemer i forhold til en person som har en leser lavere enn 200 mg / dL.

HDL kolesterol

HDL kalles det "gode" kolesterolet. AHA retningslinjer anbefaler en HDL nivå som er 60 mg / dl eller høyere. Dette nivået beskytter mot hjertesykdom. Et HDL-kolesterol nivå av under 40 mg / dl for menn, og mindre enn 50 mg / dl for kvinner, er for lav. Det øker risikoen for koronar hjertesykdom. Mennesker med en total kolesterol på 200 mg / dL eller høyere, eller en HDL-kolesterol under 40 mg / dL (menn) og mindre enn 50 mg / dl (kvinner), oppfordres til å ta en lipoprotein test. Denne testen kan verifisere LDL kolesterol samt triglyseridnivåer.

LDL kolesterol

Lav-tetthets lipoprotein (LDL) er ofte referert til som det "dårlige" kolesterol. LDL bygger seg opp på veggene i blodårene, noe som får dem til å begrense. Denne tilstanden har et sterkt forhold til hjertesykdom. Personer med LDL kolesterol nivåer under 100 mg / dL er innenfor AHA retningslinjer. En lesning av 100-129 mg / dl er nær optimalt nivå. Readings of 130-159 er borderline, mens 160-189 mg / dL er høy. En avlesning på 190 mg / dl og over er meget høy. Målet for LDL-kolesterolet er avhengig av personens antall risikofaktorer.

Personer som er fri for hjertesykdom og diabetes, og har en eller ingen risikofaktorer bør sette sin LDL mål under 160 mg / dL. Personer med to eller flere risikofaktorer som ikke har diabetes eller hjertesykdom trenger for å oppnå et mål på mindre enn 130 mg / dl, i henhold til AHA retningslinjer. Personer som lider av hjertesykdom eller diabetes bør opprettholde en LDL-nivå mindre enn 100 mg / dL.

Triglyserider

Triglyserid er et fettlignende stoff som er laget av kroppen. Mange har forhøyede nivåer av triglyserider på grunn av faktorer, som for eksempel fedme, røyking, en diett høy i karbohydrater eller for mye alkohol. Vanligvis enkeltpersoner som har et høyt triglyseridnivå har også en høy total triglyserid teller. Høye triglyserider er nært forbundet med koronar hjertesykdom og diabetes.

Forebygging / løsning

Du bør ikke bare forstå rollen av kolesterol, men også hvordan å holde kolesterolnivået under kontroll. AHA retningslinjer gi folk riktig kolesterolnivået å strebe etter. Noen andre ting du kan gjøre for å kontrollere kolesterolet er å opprettholde optimal vekt for din kropp og trening på jevnlig basis. Du bør også spise mat lavt kolesterol og mettet fett og unngå transfett. Du kan få din nåværende nivåer ved å planlegge en screening.