Digidexo.com

Hvordan å roe ned raskt

Vi har alle vært der - du har en viktig presentasjon på jobben, eller du er i ferd med å gå på scenen for en ytelse, og du kan ikke stoppe ditt hjerte fra racing og håndflatene fra svette. Her er en prøvd og sanne metode som bare tar noen få minutter, men er garantert å bremse ned at bankende hjerte og tømme hodet for den viktige oppgaven som ligger foran.

Bruksanvisning

•  Finn et rolig sted hvis mulig. Sett deg ned enten på en stol eller på gulvet - det viktigste er å holde ryggen rett.

Hold øynene senket eller lukket. Også holde tungen på taket av munnen, bare berøre baksiden av øvre tennene.

Pust sakte til greven av 4. Hold munnen lukket og puster kun gjennom nesen. Føler lungene utvide med oksygen, og holde tellingen jevn hele denne øvelsen.

Hold pusten til du teller til 7. Dette kan være vanskelig i begynnelsen, men du trenger ikke å telle sakte - telle så fort eller så sakte som mulig. Med tiden vil du teller sakte ned naturlig.

Pust ut til greven av 8. Form en "O" form med leppene, og hørbart puster med en rolig susende lyd. Gjenta hele syklusen (trinn 1 til 5) fire ganger. Den totale tid vil variere, men vil vanligvis være under 5 minutter.

Tips og advarsler

  • Husk å holde tungen på taket av munnen hele tiden under denne øvelsen.
  • Gjenta syklusen av 4-7-8 (4 teller inhalering, 7 teller holder og 8 teller exhaling pusten) fire ganger på rad. Etter hvert som du får mer trening, eller hvis du har mer tid før arrangementet som gjør deg engstelig, kan du gjenta syklusen opptil ti ganger eller mer.
  • Øv denne rutinen hver morgen eller kveld før du går til sengs for en mer permanent avslapning effekt.