Digidexo.com

Alternativ til metoprololsuksinat

Metoprolol succinate er et stoff som brukes til å behandle høyt blodtrykk og angina. Denne formen av stoffet er en utvidet-release versjon som lar en jevn frigjøring av medisiner i blodet. Fordi dette stoffet kan forårsake uønskede bivirkninger, og fordi det er en mangelvare i enkelte områder, kanskje et alternativ til metoprololsuksinat være nødvendig for enkelte pasienter.

Metoprolol tartrate

Et alternativ til metoprolol suksinat er metoprolol tartrat, som er den versjon av stoffet som umiddelbart frigir medikament inn i blodstrømmen. Ifølge informasjon som finnes i Farmasøyt Brev / Forsk Brev, er metoprololtartrat også brukes til å behandle høyt blodtrykk og angina. Det er også godkjent som et legemiddel som skal gis etter hjerteinfarkt for å redusere arbeidsbelastningen på hjertet. Fordi stoffet er umiddelbart løslatt, kanskje bare én dose metoprololtartrat ikke være nok til å kontrollere høyt blodtrykk. I tilfeller hvor en pasient kan ha problemer med å huske å ta en ekstra dose av medisiner, kan en annen alternativ til metoprololsuksinat være nødvendig.

Betablokkere

Ifølge Mayo Clinic, betablokkere arbeide for å redusere blodtrykket. Mens metoprolol er en betablokker, andre legemidler i denne klassen også kan senke blodtrykket uten effekten av metoprolol succinate. Disse stoffene omfatter atenolol, nadolol og bisoprolol. Betablokkere blokkere effekten av adrenalin og bremse hjertet, noe som reduserer blodtrykket. Disse stoffene også forbedre blodstrømmen ved å åpne opp blodårene.

Diuretika

Diuretika kan bli brukt alene eller i kombinasjon med andre legemidler for å redusere høyt blodtrykk. Ifølge Dr. Richard E. Klabunde of Cardiovascular farmakologi Concepts, kan diuretika brukes til å behandle høyt blodtrykk fordi de reduserer blodvolum, motstand i blodårene og blodsirkulasjon. Dette reduserer belastningen på hjertet og fører til lavere blodtrykk. De tre typer diuretika som kan brukes til å behandle høyt blodtrykk inkluderer tiaziddiuretika, loop-diuretika og kaliumsparende diuretika.

ACE-hemmere

Ifølge Mayo Clinic, kan angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere brukes til å behandle høyt blodtrykk og kan være et egnet alternativ til metoprololsuksinat. ACE-hemmere slappe blodkar ved å forhindre produksjonen dersom angiotensin II, som smalner blodkar og kan øke blodtrykket. Noen av ACE-hemmere tilgjengelig inkluderer enalapril, quinapril, kaptopril og lisinopril.

Kalsiumkanalblokkere

Ifølge American Heart Association, kan kalsiumkanalblokkere slappe blodkar og redusere hvor hardt hjertet må pumpe, noe som gjør dem til et godt valg for behandling av høyt blodtrykk. Kalsiumkanalblokkere redusere frekvensen av kalsium som passerer inn i hjertemuskelen og inn i veggene av blodkar. Eksempler på kalsiumblokkere inkluderer verapamil, isradipin, og amlodipin.