Digidexo.com

Hvordan kan jeg redusere mengden av kortisolutskillelsen?

Kortisol er et hormon som skilles ut av kroppen din til å regulere funksjoner som blodtrykk, glukoseproduksjon, insulin og immunsystemet og inflammatorisk respons. Kortisol, som utskilles direkte inn i blodstrømmen, er noen ganger referert til som "stresshormonet" fordi den er utgitt i større doser når du arbeider med stressende situasjoner.

Dessverre har forlenget kortisolutskillelsen vært forbundet med en rekke helseproblemer, inkludert undertrykt i skjoldbruskkjertelen, en reduksjon i bentetthet og økt magefett. Abdominal fett fører også til helseproblemer som hjertesykdom og diabetes.

Unngå koffein

Du tror kanskje du trenger stimulering av koffeinholdige produkter som kaffe for å komme i gang hver morgen og holde deg gående hele dagen. Men koffein kan skape en stressrespons i kroppen på slutten av dagen når det er på tide å slappe av. Koffein kan forbli i kroppen i opptil åtte timer, så når kroppen din er klar til å trappe ned, men kan ikke, kan det aktivere kortisol sekreter som et resultat av å gå glipp av sårt tiltrengt hvile.

For å sikre at du får en god natts søvn, unngå å drikke kaffe etter 14:00, og prøve å holde seg til en servering en dag med koffeinholdige drikker.

Trener jevnlig

Stress er en kortisol trigger, og regelmessig mosjon er en av de beste stress relievers det er. En aktivitet så enkelt som en 30- til 60-minutters daglig tur rundt kvartalet kan ha en fantastisk innvirkning. Trening frigjør endorfiner som hjelper deg å slappe av. Avslapping og redusert stress bety lavere kortisolnivå.

Lag en avslappende søvn miljø

Fjern TV og datamaskin fra soverommet. Selv om kos under dyna for å se favorittprogrammet ditt er noe du ser frem til hver kveld, kan det være distraherende deg fra å få resten du trenger. Dekorere rommet ditt i myke, beroligende farger, og inkluderer alt du synes er behagelig. Kroppens indre klokke er satt til å hvile og reparere rundt 22:00 Prøv å holde seg til en vanlig sengetid rutine, selv i helgene, for å sikre at du får all den søvnen du trenger.

Drikk kamille te

Kamille-te er kjent for sine avslappende egenskaper. Det senker blodtrykket og lindrer fordøyelsen, slik at du kan hvile lett. Det er den ideelle drink før sengetid.

Pust

Øv puste dypt hver dag. Langsom, jevn pust med øynene lukket kan bremse ned pulsen. Det hjelper også lungene fjerne bygget opp karbondioksid som kommer fra grunne pust.