Digidexo.com

Legemidler som brukes for Fibromyalgi

Fibromyalgi er et syndrom som fører til muskel og skjelettsmerter og svakhet, stivhet og tretthet. Pasientene beskriver også trøtt om morgenen til tross for å ha sovet. Årsaken til fibromyalgi er ikke kjent, men medikamenter kan hjelpe hjelpe kontroll symptomer.

Trisykliske antidepressiva

Trisykliske antidepressiva hindre hjerneceller 'absorpsjon av tre kjemikalier (serotonin, noradrenalin og dopamin). I fibromyalgipasienter, har disse stoffene vist seg å forbedre søvn og lindre morgenstivhet.

Muskelavslappende

Kortsiktige muskelavslappende tatt ved sengetid kan bidra til å redusere smerte og muskel tetthet og senere forbedre søvnkvaliteten.

Sedativa

Å bekjempe kronisk søvnløshet som kan være forårsaket av fibromyalgi, noen leger foreskrive søvn hjelpemidler, som for eksempel Halcion eller Restoril.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs)

Disse medikamentene, som er tilgjengelig over disk som ibuprofen eller naproxen, blir brukt i resept styrke til å lindre betennelser og smerte. Selv om det ikke har blitt bevist at NSAIDs forbedre fibromyalgi symptomer, de er effektive for andre forhold pasientene kanskje lider, blant annet slitasjegikt eller leddgikt.

Steroider

Kortikosteroider har ikke vist seg å være en effektiv behandling for fibromyalgi, men en rettssak kan være nyttig for pasienter som har andre forhold som kan svare på Kortison.