Digidexo.com

Fordeler og ulemper av Rigid gass permeable kontaktlinser

Fordeler og ulemper av Rigid gass permeable kontaktlinser


Kontaktlinser, en felles løsning på synsskarphet problemer, la wearers å ha perfekt syn uten briller. Det finnes to hovedtyper av objektiver: stive gass permeable linser og myke kontaktlinser. Begge typer objektiver har flere betydelige fordeler og ulemper som er viktige å vurdere når du bestemmer hvilken type du skal ha.

Holdbarhet

En av de største fordelene med stive gass permeable (RGP) linser er at de er mer holdbare enn myke kontakter. Et par RGP linser kan vare i flere måneder eller år, mens myke kontaktlinser må vanligvis skiftes ut etter en måned, og noen typer må byttes oftere. RGP linser er mindre sannsynlig å rive enn myke kontakter, noe som betyr at det er mindre sannsynlighet for å måtte erstatte dem på grunn av utilsiktet skade.

Lens Care

Ifølge American Optometric Association (AOA), RGP linse er lettstelte. Myke kontaktlinser krever nøye lagring i containere og vaske med saltoppløsning, mens RGP linser er mer motstandsdyktig mot skader ved rengjøring.

Eye Comfort

En av ulempene ved RGP kontaktlinser er at de kan føle ubehag i øyet, spesielt i utgangspunktet. Myke kontaktlinser kan føle seg komfortabel første gang du bærer dem, men RGP linser vanligvis tar litt tid å venne seg til før de føler seg komfortabel. Når øynene justere de kan være like komfortabel som myke kontaktlinser, men hvis du slutter å bruke dem for en stund og deretter starte igjen du kan oppleve ubehag som du omstille til å bruke dem.

Lens slippage

Ifølge Mayo Clinic, kan RPG objektiver være mer utsatt for slipping av midten av øyet så myke kontaktlinser. Når et objektiv slips av øyet, kan det føre til irritasjon og ubehag og kan være vanskelig å komme ut igjen uten hjelp fra en annen person for å finne linsen i øyet.

Losing Lenses

Siden RGP kontakter er laget for å vare lenger enn myke kontakter, å miste en fastlege objektivet er vanligvis mer kostbart enn å miste en myk kontakt. For eksempel mange myke kontaktlinser wearers har endagslinser hvor hvert par linser koster mindre enn en dollar, så å miste det ene glasset er ikke til stor bekymring. Å miste en fastlege linsen kan være spesielt plagsom hvis brukeren ikke har noen ekstra objektiver på hånden. På lang sikt, hvis du ikke mister linsene og er i stand til å ta vare på dem på riktig måte, kan RGP linser koster mindre enn myke kontakter.