Digidexo.com

Singapore Sunt kosthold Pyramid

The Singapore Sunt kosthold Pyramid er en interessant kontrast til United States Department of Agriculture retningslinjer for daglig ernæring. Den legger vekt på korn og plante-baserte matvarer, med en begrenset mengde kjøtt og alternative proteiner. Ris (og andre karbohydrat alternativer, for eksempel nudler eller brød) danner bunnen av pyramiden, med frukter, grønnsaker, kjøtt og, til slutt, fett øverst.

The Bottom: Rice

The Singapore Heart Foundation anbefaler fem på syv porsjoner med ris eller andre korn per dag. Alternativer er chapatis, brød eller nudler. En porsjon er ca 1/2 kopp ris eller nudler, to skiver av brød eller to chapatis. En dag med dette for en amerikansk kan omfatte en engelsk muffin til frokost, en sandwich til lunsj og en ris bolle (med en kopp ris) til middag. Denne dietten er åpenbart ikke for noen som er redd for karbohydrater.

Neste opp: Frukt

Frukt er neste tier av Singapore diett pyramide, men det er ikke "5-A-Day" anbefaling du ser på USDA pyramide. Singapore regjeringens Health Promotion Board anbefaler to porsjoner per dag, med hver servering tilsvarende en kile av vannmelon, 1/4 kopp tørket frukt, ett lite eple eller 8 oz. av ren fruktsaft.

Spise grønnsaker

Grønnsaker er rett ved siden av frukt, med de to porsjoner om dagen anbefaling. Mens USDA anbefaler 2,5 til 3 kopper grønnsaker hver dag, sier Singapore Health Promotion Board 1,5 kopper er nok. Dette bør være enkelt for en amerikaner å oppnå med en side salat til lunsj (sammensatt av ca 1 kopp rå grønnsaker) og 6 oz. av kokte grønnsaker på dinner.

Protein og fett: Kjøtt ikke nødvendig

Protein er nær toppen av Singapore diett pyramide, og "bønnemasse" er et levedyktig alternativ for å få den inn. Dette betyr tofu for den amerikanske shopper. "Kokte pulser" er et annet alternativ, som betyr linser eller bønner. Singaporeans er anbefalt å spise 2-3 porsjoner per dag, noe som tilsvarer 6 oz. av tofu i en frokost scramble, 3/4 kopp bønner til lunsj og / eller en palm-sized stykke kjøtt til middag. Pyramiden de-understreker fett; Health Promotion Board nevner dem bare for å si at du bør redusere inntaket og spesielt unngå animalsk fett og stekt mat.