Digidexo.com

Hva skjer når du putter Kontakter i vann?

Hva skjer når du putter Kontakter i vann?


Hver bruker kontaktlinser har vært i en situasjon der hun må fjerne hennes kontakter, men har ingen rengjøringsmiddel hendig. Hva skjer hvis du bare slippe kontaktene dine i vann? Sannsynligvis ingenting, men det er en sjanse for at linsene kunne plukke opp en mikroorganisme som heter Acanthamoeba som kan føre til en alvorlig øyeinfeksjon.

Øyeinfeksjoner

Bruke vanlig vann for dine kontaktlinser på regelmessig basis kan føre til øyeinfeksjoner som kan forårsake irritasjon eller til og med blindhet. Keratitis er forårsaket av bakterier som infiserer hornhinnen i øyet. En mindre infeksjon kan forårsake mye smerte og tåkesyn, men kan behandles med antibiotika øyedråper. En stor infeksjon, ubehandlet lenge nok, vil føre til blindhet.

Rengjøringsmiddel

For å hindre slike forhold som Keratitt, bruke rensemiddel regelmessig. Rengjøring løsninger bruker forskjellige metoder for å drepe av bakterier på linsen. Flerbruks oppløsning inneholder ingredienser som gir mulighet for både desinfisering og oppbevaring. Hydrogen peroxide er brukt i noen rengjøringsmidler for å drepe bakterier, men hvis du bruker denne typen renere, skyll grundig med saltvannsoppløsning før linsene på. Hydrogenperoksid kan brenne dine øyne.

Fjern Protein

Enzymatiske rengjøringsmidler fjerne protein fra linsene. Ikke alle proteinfjernere vil drepe bakterier, men de kan fjerne protein innskudd fra linsene som interfererer med rengjøringsmidler og desinfeksjonsmidler. Hvis enzymet løsningen krever desinfisering med et annet produkt, sørg for å utføre dette steget før bruk kontaktene dine.

Rehydrerende Kontakter

Hvis du ikke har riktig lagringsløsning, er det best å plassere kontakter i vann heller enn å la dem bare tørke ut på en hylle. Men hvis kontaktene dine blir tørket ut, kan de bli rehydrert ved å la dem suge i en skikkelig rengjøring eller lagringsløsning for to til tre timer. Hvis det, etter bløtlegging, føler de ubehagelig, ta dem ut og ta kontakt med øyelege før du bruker dem igjen.

Rengjøringsmiddel og allergi

Et par kontaktlinsebrukere er allergisk mot de kjemikaliene som brukes i linse rengjøringsmidler. For disse mennesker annet desinfeksjonsmetode, for eksempel varme, kan anvendes.