Digidexo.com

Asymptomatisk Øyesykdom

Mange øyesykdommer, slik som glaukom og diabetisk øyesykdom, produserer ingen symptomer i de tidlige stadier. I slike tilfeller er en person sies å ha "asymptomatisk øyesykdom."

Definisjon

Begrepet "asymptomatiske" betyr "medfører ingen merkbare symptomer." Asymptomatisk øyesykdom kan bare oppdages under en synsundersøkelse.

Statistikk

Ifølge 2003 utgaven av "Canadian Journal of Optometry," omtrent én av syv personer som har en vanlig synsundersøkelse har asymptomatisk øyesykdom.

Relaterte tilstander

Diabetes, som kan forårsake blødninger og hevelse i øyet og føre til synstap, kan oppdages under en synsundersøkelse. Høyt blodtrykk utvikling, høyt kolesterol og andre problemer er ofte knyttet til asymptomatisk øyesykdom.

Expert Insight

Om lag 60 prosent av personer med øyesykdom har godt syn, ifølge den britiske Columbia Association of optikere. Uten regelmessige øye eksamener, mange tilfeller av øyesykdom gå udiagnostisert før sykdommen har kommet til et avansert stadium.

Forebygging / løsning

Både voksne og barn, uavhengig av synskvalitet, bør ha regelmessige synsundersøkelser utført av en optiker eller øyelege. Når øye sykdommen oppdages på et tidlig stadium, er det mer behandles; Ellers kan permanent synstap oppstå.