Digidexo.com

Fordeler med Rice Bran Oil

Fordeler med Rice Bran Oil


Riskliolje har en lett smak og en høy røykpunkt, noe som er ideelt for fremstilling av matvarer ved høye temperaturer. Utover sine koke meritter, har ris kli olje hjerte-sunt umettet fett og beholder andre ingredienser fra riskli som tilbyr helsemessige fordeler. Den inneholder også en form for vitamin E som ikke er rikelig i de fleste matvarer og en phytochemical kalt gamma-oryzanol.

Antioksidant beskyttelse

Som en antioksidant, beskytter vitamin E fett i hele kroppen din mot skader forårsaket av reaktive molekyler som kalles frie radikaler. Den verner fett som er viktig for å bygge celler og opprettholder integriteten strukturer kalt lipoproteiner, som er laget av fett og proteiner, og bærer kolesterol i blodet ditt. Hvis frie radikaler ødelegge lipoproteiner, er kolesterol utgitt som kan holde seg til veggene i blodårene dine. En spiseskje av ris kli olje inneholder 4,4 milligram av vitamin E, eller nesten en tredjedel av den anbefalte kosten kvote på 15 milligram.

Kolesterolreduksjon

En spiseskje av riskliolje inneholder 13,6 g totalt fett, som inneholder 5,4 g av monoumettede fett og 5 gram av flerumettet fett. Begge disse umettet fett redusere mengden av dårlig og total kolesterol i blodet ditt. Enumettet fett også øke mengden av gode kolesterolet, melder Colorado State University. Ris kli olje inneholder gamma-oryzanol, som leverer fytosteroler som lavere kolesterol ved å hemme opptaket av kosttilskudd kolesterol. Deltakere i en studie alle fulgte samme lav-kalori diett, men bare halvparten av dem tok 30 gram ris kli olje daglig. På slutten av fire uker hadde riskli olje-gruppen signifikant senkning av kolesterol sammenlignet med den andre gruppen, rapporterte "Journal of Research in Medical Sciences" i juli 2012.

Bone Vedlikehold

Vitamin E finnes i en rekke former, som er kategorisert som tokoferoler og tokotrienoler. De fleste matvarer, inkludert ris, inneholder tokoferoler, men riskli og dens utvunnet olje er også gode kilder til tocotrienols. Disse stoffene kan støtte dine bein og redusere risikoen for osteoporose, ifølge en gjennomgang av studier publisert i oktober 2012 i "Evidence-Based komplementær og alternativ medisin." Men, trengs mer forskning for å bekrefte rollen tokotrienoler i å opprettholde sunne ben .

Serveringstips

Riskli olje har en mild smak som er lett og subtil nok til å erstatte andre vegetabilske oljer i nesten hver bruk, enten du baker muffins, steking grønnsaker eller lage en vinaigrette. Det vil imidlertid ikke erstatte godt i retter som trenger en bestemt smak. For eksempel kan du foretrekker smaken av olivenolje i salatdressinger, og asiatiske retter trenger den autentiske smaken av sesamolje. Riskli olje har en høyere røykepunkt enn de fleste andre typer oljer, slik at du kan bruke det til matlaging ved høye temperaturer.