Digidexo.com

Sunn Meny for graviditet

Under graviditet er det viktig å inkludere en rekke matvarer i kostholdet ditt for å gi alle de nødvendige næringsstoffer til din voksende baby. Lag en sunn meny for graviditet ved å behandle hvert måltid som en mulighet til å kombinere elementer fra flere matvaregrupper.

Frokost

En sunn frokost under graviditet kan omfatte en spinat omelett med ost, et glass melk og en bolle med skiver jordbær. Protein, en nødvendig byggestein for vekst av babyen din, er gitt av egg i omelett, så vel som i ost og melk, som også gi sårt tiltrengte kalsium for dannelsen av bein og tenner. Spinat gir folsyre, som forebygger nevralrørsdefekter i din baby, og jern, som absorberes mer fullstendig på grunn av vitamin C i dine jordbær.

Lunsj

Til lunsj, få ekstra protein ved å inkludere skiver grillet kyllingbryst kjøtt i en sandwich laget med hele korn brødet. I løpet av andre og tredje trimester, er babyen vokser raskt og trenger mye protein for å lette denne veksten. Helkornbrød gir mer fiber enn andre typer brød, som er gunstig for fordøyelsen din når du er gravid. Inkluder en grønn grønn salat og et glass melk med sandwich å gi flere næringsstoffer og mer kalsium.

Middag

Når du er gravid, er det viktig å sikre at du får nok av jern hver dag for å støtte mengden blod trengs. Volumet av blod i kroppen din øker betraktelig mens du er gravid, og du er også å gi blod for babyens kropp. For å skape denne økte mengden av blod, må du legge til jernrike matvarer til din graviditet diett. For din middagsmeny, inkluderer skiver av magert roastbiff for protein og jern de inneholder. Legge dampet brokkoli og en skive befestet fullkorn hvitløk toast til din middagsmeny gir ekstra folsyre, vitamin C og fiber.