Digidexo.com

Kan Sakkarin forårsake kvalme?

Det er mulig å bli kvalm fra å konsumere sakkarin. Ifølge Medicine.net, inneholder sakkarin sulfa forbindelser og de som er allergisk mot sulfa narkotika kan ikke tolerere sakkarin.
"Reaksjonene kan være hodepine, pustevansker, utslett og diaré," sier Medicine.net.
Folk som ikke klarer å tolerere sakkarin kan bruke plantebasert eller andre søtningsmidler.

Bruke stevia root

Hvis du oppdager at du ikke tåler sakkarin enten i en varm te eller kaffe eller i tilberedt mat, bruke stevia roten. Stevia rot er avledet fra stevia planten (stevia raudbiana)) og er mange ganger søtere enn sukker.
Stevia roten er tilgjengelig i pakker til bruk i varme drikker, og også i større beholdere, og kan bli brukt i stedet for sakkarin eller rørsukker.
Stevia er hensiktsmessig for diabetikere.

Alternatives

For baking og matlaging, kan du bruke frosne eple, appelsin eller ananasjuice konsentrat som har vært tint. Bruk tre spiseskjeer med fruktjuice i stedet for hver 1/4 kopp sukker. Å erstatte sakkarin i en varm drikke, bruke 1/2 ts. av fruktjuice.
Vurder også agave, byggmalt, melasse, honning, lønnesirup eller brun ris sirup som alternativer til sakkarin. Disse finnes i helsekostbutikker.
Du må kanskje eksperimentere ytterligere som hver enkelt har en annen preferanse for hvor søt hun ønsker henne maten skal være.