Digidexo.com

Omsorg for barn med Cerebral Parese

Pleie av barn med cerebral parese er tøff. Hjerneskade gjør alt barnet gjør vanskeligere og i alvorlige tilfeller kan gjøre henne helt avhengig av andre for hver oppgave i dagliglivet. Hun kan trenge å bli kledd, matet, badet, stimulert og tatt med til flere medisinske avtaler enn barn uten cerebral parese. Hun er også sannsynlig at du trenger spesielle øvelser og behandlinger så ofte som hver dag.

Medisinske behov

Barn med cerebral parese noen ganger har spesielle medisinske behov som krever omsorg over det grunnleggende. Medlemmer av den utvidede familie og venner kan være nyttig å gi pusterom til primære omsorgspersoner. De vanligvis kjenner barnet godt og er kjent med sin omsorg og rutine. Et annet alternativ er hjemmesykepleien. En sykepleier i hjemmet gjør at primære og sekundære omsorgspersoner en pause. Sykepleieren kan gi medisiner, utføre tube feedings og administrere beslag og andre krisesituasjoner. Familier bruker noen ganger hjemmesykepleien for barn med cerebral parese, slik at de kan ta vare på andre barn, gjøre husarbeid eller jobbe hjemmefra.

Emosjonelle behov

Barn med cerebral parese kan trenge ekstra emosjonell støtte. Barn som ikke klarer å snakke har kommunikasjonsutfordringer som krever ekstra tålmodighet og oppmuntring når de blir frustrert. Det kan være vanskelig å finne aktiviteter som er stimulerende for et barn som har problemer med å kontrollere sine armer og ben. I tillegg må han ofte hjelp til å delta i aktivitetene. Depresjon er en mulighet når barnet ikke er i stand til å kommunisere effektivt eller ikke kan sette i gang en ønsket aktivitet uavhengig. Barn med cerebral parese bruker en stor andel av tid på avtaler og behandlinger som er nødvendig, men ta bort fra lek. Play er et viktig arbeid for alle barn. Hjelpe et barn med cerebral parese ved å tilby så mange lekemuligheter som mulig. På den måten kan omsorgspersoner finne stimulerende aktiviteter som barnet liker å støtte hans behov for å lære ved å gjøre.

Omsorgsperson behov

Foreldre andcaregivers ønsker å vite at barna er glade og har muligheter til å oppleve livet som best de kan. Når disse behovene er oppfylt, og foreldrene vet at barna er glade og har meningsfylte opplevelser, er en pause mer enn velkommen. Men behovene til omsorgspersoner til barn med cerebral parese gå utover å få en pause en gang i en stund. Snakke med andre foreldre som har lignende forhold er nyttig, og det er nok av online support og talegrupper som kan dekke det behovet.