Digidexo.com

Om Skin Cancer Prevention

Hudkreft kommer i forskjellige former. Melanom former i pigment hudceller, utvikler basal cell carcinoma in basal hudceller og plateepitelkarsinom vokser i squamous hudceller. Forebygging og behandling alternativer for hver av disse typer kreft er de samme.

Klær

Forhindre soleksponering ved iført mørke farger på klær. Det bidrar også til å bære en lue og solbriller, som kan skygge mer av huden mot solens stråler.

Solkrem

The American Cancer Society (ACS) anbefaler å påføre en solkrem med en SPF faktor på 15 eller høyere hver 2 timer når du er i direkte sollys.

Nyanse

Prøv å holde seg borte fra direkte sollys hvis mulig. Ifølge ACS, 10 am til 16:00 har de verste ultrafiolette (UV) stråler og bør unngås ved å bo i skyggen når gjennomførbart.

Unngå Tanning Beds

En måte å redusere risikoen for hudkreft er å unngå solarium eller sol lamper. UV-strålingen i solarium kan være skadelig for huden og øke sannsynligheten for å få hudkreft.

Mole fjerning

Å besøke en hudlege årlig kan forebygge hudkreft. Å få en lege mening om føflekker som forandrer seg i utseende er viktig. En føflekk kan lett fjernes hvis en lege mener det kan bli kreft.