Digidexo.com

Grunner for bein skanner

Bein skanner er en kjernefysisk radiologisk prosedyre som brukes til å identifisere avvik i skjelettstrukturen, både fysisk og kjemisk. Bein skanner er vanligvis brukt til å identifisere spesielle medisinske tilstander inkludert skjelettsmerter, frakturer, metastasized kreft, og bein infeksjoner. Skanningsprosessen er relatert til andre metoder for avbildning ben slik som MRI og røntgen.

Prosedyre

Prosessen har to grunnleggende trinn: injeksjonen og skanningen. Injeksjonen inneholder en liten mengde av radioaktivt materiale som er kjent som sporstoff som avgir gamma bølger som blir tolket av et spesielt kamera. De sporstoff er injisert gjennom en vene, og to til fire timer er gitt til pasienten for å tillate at tracerne å sirkulere gjennom kroppen. Skanningen er en relativt enkel prosedyre. Pasienten ligger flatt og fremdeles på et bord, mens en arm-lignende maskin som støtter gamma-kamera registrerer beliggenheten av gammastråling i kroppen. For en full kroppsskanning, kan prosessen ta opptil 60 minutter, selv om delvise skanninger området vil selvsagt ta mindre. Radioaktiviteten av tracere vil slites av i ca to dager, og det ventes ingen andre bivirkninger.

Evaluere resultater

Gjennom skanningen, kan legene oppdage unormal beinmetabolisme via mørke hot spots hvor sporstoff har akkumulert. Selve skanningen er ineffektive i å oppdage det nøyaktige innholdet i en bestemt sykdom. Men effektiviteten av sporregistrering kan leger å tidfeste de områder av interesse og behandling for å bestemme en fraktur, tumor eller annen relevant tilstand.

Umiddelbar Risiko

Til tross for den ubehagelige behovet for å lå stille for hele prosessen og tåle smerten ved injeksjon, er det ingen vesentlige bivirkninger til beinet scan. Poserer ingen større trussel enn X-ray eksponering, utgjør bein scan ingen signifikant risiko for allergisk reaksjon, og sporstoffer skape ekstremt lave nivåer av stråling.

Effektiv Testing og alternative prosedyrer

Spesielle faktorer kan påvirke utfallet av bein scan test. Disse inkluderer en full blære, som kan blokkere bekken ben området, inntak av barium eller vismut fra en annen test, og inabilities å forbli stille under prosedyren. Endelig utelukker graviditet bein skanning valgbarhet. Dersom visse vilkår er oppdaget, kan alternative testing være nødvendig. Disse prosedyrene er blodprøver, biopsier, computertomografi (CT), MRI og røntgen.

Oppdaget betingelser

Leddgikt, avascular nekrose, bensvulster, kompliserte brudd, fibrøs dysplasi, osteomyelitt (bein infeksjoner), Pagets sykdom, stråling endringer, rakitt og tretthetsbrudd.