Digidexo.com

Hvordan hjelpe et barn med Sensory Integration Disorder

Hvordan hjelpe et barn med Sensory Integration Disorder


Sensorisk integrering dysfunksjon er en lidelse i sentralnervesystemet. Personer med sansemessige problemer har problemer med å behandle informasjon hentet inn av sansene. I de fleste tilfeller kan dette underlige lidelse skal forvaltes gjennom terapi og et hjem program.

Bruksanvisning

•  Lær om sanseintegrasjonsteori. Flere gode bøker inkluderer "The Out of Sync Child" av Carol Stock Kranowitz og «Sensational Kids" av Lucy Jane Miller. Disse bøkene gir leseren vennlige måter å lære mer om sanseintegrasjonsforstyrrelse.

Søk profesjonell hjelp. Ergoterapeut bevandret i sensorisk integrasjon vil være mer enn glad for å svare på spesifikke spørsmål som ikke dekkes i denne artikkelen. Spør rundt eller sjekke gule sider for barn terapi klinikker der SI behandling er gitt.

Sett barnet ditt på en sensorisk kosthold. Slike dietter er skapt og overvåkes av en profesjonell og involverer muligheter for svingende, klatring og rørende. Skape et trygt miljø i ditt hjem for slike aktiviteter er et skritt i riktig retning.

Vær tålmodig og imøtekomme barnets behov. Barn med sensorisk integrering lidelse kan presentere seg med atferdsproblemer (raserianfall, stahet, uberegnelig stemninger) som synes vanskelig å håndtere. Selv om atferdsvansker skal aldri bli ignorert, er det viktig å vite at visse sanseopplevelser (folkemengder, høye lyder, visse stoffer) kan være smertefulle eller skadelige for barnet ditt. Begrense barns eksponering for aktiviteter som har vært kjent for å sette dem av.

Vær en detektiv. Etter et raserianfall, gå tilbake og bruke denne formelen for å finne roten til problemet. A = Forfedre (skrive ned hva som skjedde før raserianfall), B = Behavior (skrive ned hva som skjedde og hvordan de reagerte på situasjonen), C = Konsekvens (beskrive hva løpet av handlingen ble tatt med barnet under og etter raserianfall) . Kartlegging denne måten vil vise mønstre i ditt barns oppførsel og tillater deg å forberede seg på slike situasjoner før de kommer ut av kontroll.

Ha en plan. Mange barn med sensoriske underskudd ha store ragnarokk på offentlige steder. Før han gikk i slike aktiviteter, snakk med barnet om hvor du skal og hva som vil skje. Dersom en nedsmelting skjer, ta barnet ut av situasjonen og gå til et rolig sted hvor de kan roe ned.

Se inn ekstra ressurser for å finansiere behandlingen utstyr. Noen ganger rett brev fra en terapeut vil overbevise forsikringsselskapet til å betale for medisinsk nødvendig utstyr. I tillegg kan Medicaid gi hjelp gjennom Home and Community Basert Waiver. Endelig kan selskaper som leverer sensoriske produkter vet om andre ressurser uutnyttede eller gi deg rabatter på terapiutstyr.