Digidexo.com

Testosteron terapi for transgender kvinner

Begynnelsen hormon (testosteron) terapi som en del av prosessen med å bli mannlig innebærer mer enn å besøke legen og ber om en resept. Hunnen som tror hun skal ha blitt født en mannlig trenger å forstå bivirkninger av testosteron terapi og har til å løse sine psykiske problemer rundt hennes kjønnsidentitet før hun vil bli vurdert for denne behandlingen.

Effekter av testosteron

Kvinnen som tar testosteron som en del av prosessen med overgangen til å bli mannlig finner hun blir mer maskulin, men hun må også testes ofte for mulig leverskader på grunn av testosteron (se referanse 1, avsnitt 1-3) .
I overgangsperioden, vil ta dette hormonet hjelpe transseksuelle kvinnen forbedre sin evne til å fungere (redusere depresjon og angst) mens hun venter på en endelig avgjørelse på hennes egnethet til å fullføre overgangen til en mannlig (se referanse 1, punkt 2).

Akne og Ansiktshår

Fordi testosteron har masculinizing effekter, en kvinne som begynner å ta dette hormonet vil merke økt akne. Hun kan oppleve en reduksjon i selvfølelse på grunn av kviser, og det er et potensial for arrdannelse. Hun vil også begynne å utvikle mer ansiktshår, og femininitet av hennes ansiktstrekk vil også begynne å bli mer mannlig (se Referanse 2, punkt 3).

Mood

En kvinne tar testosteron kan oppleve hyppige humørsvingninger, som vil være merkbar ved menneskene rundt henne, så hun bør vurdere å la dem vite på forhånd om de potensielle effektene av hennes behandling (se Referanse 2, punkt 4).

Utdype Voice

Som hun fortsetter å ta testosteron stemmen hennes blir dypere i tonen (se Reference 2, punkt 5), som kan overraske de rundt henne, men vil være et sikkert tegn på at behandlingen har sin ønskede effekt.

Leverproblemer

Denne bivirkningen er sjelden, men hvis det skjer, kan en kvinne i overgang fra kvinne til mann opplever smerte i leveren hennes, hyppig vannlating og tilbakevendende tørst. Hvis noen av disse symptomene begynner å utvikle hun skulle varsle sin lege umiddelbart (se Referanse 2, punkt 6).

Forstørrelse av klitoris

En overgang kvinne kan også se en forstørrelse av klitoris etter at hun begynner testosteron terapi. Denne bivirkningen er ikke veldig vanlig, men kan skje som hun gjennomgår hormonbehandling (se Referanse 2, punkt 7).

Beredskap for hormonterapi

Enhver kvinne forsøker å overgang fra kvinne til mann bør ha allerede levd som en mannlig eller gjennomgått psykoterapi. Da hun gjennomgår sine forandringer, hun trenger også å være sikker på hennes kjønnsidentitet.
Hun bør også gjøre fremskritt i å stabilisere eller forbedre sin mentale helsetilstand (ingen rusmisbruk, psykose eller sosiopatiske atferd). Eventuelle suicidale tendenser knyttet til hennes kjønnsidentitet forvirring må løses før hun vil anses klar for hormonbehandling (se referanse 1, punkt 6).