Digidexo.com

Behandlinger for Bad Rosacea

Behandlinger for Bad Rosacea


Rosacea er en hud tilstand som påvirker voksne vanligvis over en alder av 30. Ifølge National Rosacea Society, "mer enn 76 prosent av rosacea pasienter sa deres tilstand hadde senket deres selvfølelse, og mange rapporterte at det hadde fått dem til å unngå offentlig kontakt eller avbryte sosiale engasjement. " Rosacea er ansett som en sykdom, og mens det er ingen kur, hvis det blir behandlet tidlig symptomene kan reduseres. Hvis du allerede har dårlig rosacea det finnes behandlinger tilgjengelig.

Faser

Rosacea er klassifisert i faser. I de første par faser dine symptomer kan synes å bli bedre, bare for å komme tilbake verre.

Den første fasen er ansett pre-rosacea hvori pasientens hud spylinger eller blir rød lett. Hovedfokus for rødhet er midt i ansiktet og nesen hvor det er en utvidelse av blodårene.

Den andre fasen er kalt vaskulær rosacea hvori symptomene forverres. Små ødelagte blodkar vises på nese og kinn. Kinn kan virke hoven. Huden blir følsom og du kan ha mer fet hud med tørre flekker på kinnene.

Den tredje fasen er provoserende rosacea hvor alle de ovennevnte symptomene fortsatt plager deg, men du kan også utvikle små røde nupper som er pustler. I dette stadiet, vil 50 prosent av folk også oppleve rennende og brennende øyne, dette kalles okulær rosacea.

Den fjerde fasen av rosacea er fortykkelse av huden som kalles rhinophyma. Denne tilstanden påvirker nese der blodårene blitt så utvidet huden blir tykkere og humper vises. Hvis tilstanden forblir ubehandlet, vil nesen bli større. Kirurgi kan gjøres for å korrigere denne tilstanden. Skuespiller WC Fields ble antatt å ha rhinophyma, samt president Bill Clinton.

Legens Behandlinger

Rosacea er best behandles før det blir til den tredje etappen. Hvis rosacea er dårlig allerede, er det viktig å være under omsorg av en hudlege. Rosacea blir verre over tid hvis den forblir ubehandlet. Mange over-the-counter medisiner kan gjøre rosacea verre, da de kan inneholde syrer og andre irritanter. Legen din for riktig behandling.

Behandlinger

Legen din vil forskrive aktuelle behandlinger for rosacea. De vanlige medisiner som brukes er antibiotika, benzoylperoksid og azelainsyre. Du vil bruke kremer en eller to ganger om dagen for å redusere rødhet og hevelse.

Legen din kan forskrive en muntlig antibiotika som tetracyklin eller erytromycin. Disse antibiotika brukes til å redusere betennelse.

Accutane brukes til alvorlig inflammatorisk rosacea hvis alle andre medisiner ikke fungerer. Roaccutane er et kraftig medikament som har alvorlige bivirkninger, så du må være under en lege omsorg for å bruke den.

Hvis du har okulær rosacea, kan legen forskrive steroid øyedråper.

Dermabrasion og laser skin resurfacing er blitt populære måter å redusere rosacea. Ifølge American Academy of Dermatology, etter å gjøre minst to laser skin resurfacing behandlinger, "pasienter har rapportert at deres rødhet og flushing ikke kom tilbake for 7 eller 8 år."