Digidexo.com

Symptomer på halsbrannTilstanden kjent som halsbrann er også kalt syre dårlig eller gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Halsbrann rammer nesten 10% av befolkningen på en jevnlig basis, og nesten 30% på tilfeldig basis. Det er en håndfull av symptomer på GERD. Halsbrann lider kan oppleve alle eller bare noen få av dem.

Betydning

Til tross for navnet, er halsbrann ikke en hjerte tilstand, men en fordøyelseskanal lidelse. En lukke på bunnen av spiserøret kontrollerer strømmen av mat i magen. Når maten går inn i magen, strammer denne lukkemuskelen, hindrer maten fra å gå tilbake opp i spiserøret. Hos personer som opplever halsbrann, denne lukkefunksjonsfeil og små mengder mat (som har blitt gjort surt i magen) strømme tilbake opp i spiserøret, og skaper en brennende følelse.

Typer

Halsbrann kan være forårsaket av flere faktorer. Gravid kvinne (så mange som halvparten av dem) opplever ofte halsbrann, som et resultat av at barnet skyver opp mot magen og tvinge åpne lukkemuskelen. Røykere og koffein drinkers er også større risiko fordi nikotin og koffein slappe lukkemuskelen.

Identifikasjon

Det finnes flere vanlige tegn på halsbrann, hvorav den første er en brennende følelse i spiserøret (som synes nær hjertet, derav navnet halsbrann) eller halsen. En innstramming følelse i brystet er et annet tegn. Problemer med å svelge, eller en følelse av at maten setter seg fast i halsen under svelge er et annet symptom på halsbrann. Tungpustethet og hoste er symptomer som halsbrann lider klager over ofte. De fleste av disse symptomene øker i alvorlighetsgrad etter et måltid (når magen er full, noe som legger press på lukkemuskelen), eller når du ligger nede (når lukkemuskelen slapper).

Forebygging / løsning

Det finnes flere medisiner folk med halsbrann kan prøve å lindre sine symptomer. Antacida kan redusere surheten i væsken som kommer opp i spiserøret slik at det ikke brenner. Proton pumpehemmere kan redusere mengden av syre som cellene i magen frigjøring, mens H2-hemmere kan redusere mengden av syre kroppen produserer. Mange halsbrann symptomer kan lindres gjennom kosten også. Fet mat, og mat med høyt syre (tomater, for eksempel) kan utløse halsbrann hendelser, som kan koffein og peppermynte. Redusere eller unngå slike matvarer, spesielt før tilbakelent, kan tilby noen lettelse for folk som lider av halsbrann.

Advarsel

Noen av symptomene på halsbrann etterligne de av et hjerteinfarkt. Innstramming i brystet, smerter som stråler opp til kjeven eller skulder, svimmelhet og kortpustethet er symptomer som er mer beskrivende for en hjertetilstand, og medisinsk intervensjon kan være nødvendig.