Digidexo.com

Hvor mange gram fett bør en bariatric pasienten ha per dag?

Fokus på Protein

Fedmekirurgi pasienter rådes til å holde en lav-fett diett høy på protein. For de to første ukene etter operasjonen må pasienten ikke spise mer enn 400 kalorier per dag. For å få en tilstrekkelig mengde protein, University of California, San Francisco (UCSF) Medical Center råder 200-kalori eller mindre drinker med ikke mer enn 20 gram protein. Kalorier og protein er økt for pasienter som ukene går, og nådde 1000 kalorier og 65-75 gram protein seks måneder etter operasjonen.

Velg fettfattig mat

Selv om det ikke er et sett mål på gram fett en bariatric pasienten bør spise, velge mat lavt i fett vil fremme vekttap. Pasienter bør unngå fettrike matvarer fordi de ikke er godt tolerert av fordøyelsessystemet etter operasjonen. Noen lav-fett valgene inkluderer lav-fett cottage cheese, magert kjøtt, lite fett eller nonfat yoghurt og varme frokostblandinger, slik som kremen av hvete.

Bottom Line

Vektige pasienter bør begrense fettinntaket ved å spise fettfattig mat og øke protein for å nå metthet og redusere bivirkninger av fett.