Digidexo.com

Hvordan kan jeg forbedre visjon fra 20/40 til 20/20 med briller?

Hvordan kan jeg forbedre visjon fra 20/40 til 20/20 med briller?


Normal synsskarphet er målt i en avstand på 20 meter, og refereres til som 20/20 syn. (Se referanser 1) Dette betyr at hvis du står 20 meter fra et objekt kan du se det tydelig på den avstanden. Hvis du har blitt testet med 20/40 visjon, men du kan se objektet klart hvis du er ikke lenger enn 20 meter unna, mens personen med "normalt syn" kan stå så langt tilbake som 40 meter og ser det samme detaljer som du gjør. (Se referanser 1) Med hjelp av vanlige briller, men er det mulig å forbedre ditt syn, slik at du kan oppnå normalt syn.

Hvordan kan jeg forbedre visjon fra 20/40 til 20/20 med briller?

•  Sett opp en avtale for å se din øyelege eller optiker. Informer legen om eventuelle endringer eller bekymringer som du har med synet ditt. Legen din vil sjekke helsen til øynene dine ved å utføre en spaltelampeundersøkelse. I tillegg kan han strekke øynene dine for å sikre at det ikke er noen underliggende helsemessige problemer, for eksempel diabetikere endringer i øyet, som er årsaken til 20/40 visjon. (Se referanser 2 og 3) Han vil også utføre en automatisert brytning eller en manuell brytning ved hjelp av et instrument som kalles en phoropter å fastslå at han er i stand til å forbedre din visjon med briller og for å få din riktige resepten. (Se referanser 4)

Ta din resept til optikeren optiske avdeling eller til en separat optisk butikk. Velge og bestille et par briller med hjelp av optiker, som vil hjelpe deg å velge en ramme og eventuelle tillegg som antirefleksbelegg som kan hjelpe deg å få det klareste synet.

Sjekk om det er noen justeringer som trengs når brillene kommer. Dette vil bidra til at du ser ut av den optiske sentrum av briller og ser 20/20. Prøv på justert pair og se deg rundt i noen minutter; forteller optiker hvis du føler deg som om du ser fortsatt 20/40 eller verre. Hvis synsskarphet er ikke hva du hadde forventet, og du er ny på briller, spør optikeren om det er noe du bør forvente og hvor lang tid det kan ta før du justere til brillene.

Ta på deg brillene på i morgen og la dem på i løpet av dagen eller som instruert av legen din. Avstå fra å ta brillene av og på i løpet av dagen, fordi dette kan føre til slitne øyne og hindre deg fra riktig justering til glassene.

Hint

  • Briller kan forbedre ditt syn bare hvis du har dem på. De gjør ikke permanent bedre synsskarphet.