Digidexo.com

Hvilken type av fisk har høyest omega 3?

Hvilken type av fisk har høyest omega 3?


Tre typer fisk inneholder de høyeste mengder av omega-3-fettsyrer. En deilig omega-3 godbit, topper laks listen. Sild og tunfisk inneholder også store mengder omega-3 fettsyrer. Noen typer ørret er også svært høy i omega-3. Men tilapia og steinbit har svært lave mengder av omega-3 fettsyrer. Hva mer, er steinbit lastet med giftstoffer, siden disse fiskene livnære på avfall.

Fordeler

De omega-3 fettsyrer som finnes i laks nytte kroppen på mange måter. De forbedre hjerte, hjerne og blodkar helse. I tillegg, de reduserer inflammasjon og smøre leddene. Hjernen trenger fett for å trives, og omega-3 fettsyrer mate hjernen. Spise laks kan bidra til å redusere LDL kolesterol og økte samtidig HDL nivå. Omega fettsyrer har en beskyttende effekt, noe som gjør denne fettsyren en må-ha næringsstoff i kosten.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer laks, blant dem chinook, kompis, Kokanee, sockeye og coho.

Hvis du smakt alle typer laks, vil du legge merke til forskjellige teksturer og milde forskjeller i smak.

Alle typer laks inneholder høye nivåer av omega-3 fettsyrer. Det viktigste å huske på når du spiser en laks er hvordan den ble hevet og hvor fisken kom fra. Finn ut om din laks var oppfôret eller fanget fra naturen. Noen farm-reist laks har hormoner eller fargestoffer tilsatt. All Alaskan laks er villfanget, fordi lakseoppdrett er ulovlig i Alaska. Hvis du ønsker å kjøpe Alaskan laks, se etter begrepet "Wild Alaskan." Noen selgere merke sine laks Alaskan som en markedsføring gimmick. Disse fiskene opprinnelig ble fanget i Alaska, men deretter flyttet til en gård i delstaten Washington, Canada eller et annet område å bli avlet og oppdrettet. Vanligvis er sockeye laks fanget i Alaska.

Atlantisk laks er sockeye fanget i nærheten av Atlanterhavet. Men akkurat som Alaskan laks, Atlantic kan også oppdretts. Fisken er fanget i Atlanterhavet og tatt med til et annet område for avl. Se etter "Wild Caught Atlantic." Eller, hvis du ønsker å unngå å kjøpe laks fylt med hormoner, kan du også gå på helsekostbutikk og be om økologisk laks. Noen gårder heve laks uten hormoner eller lagt fargestoffer.

Geografi

Chinook kommer fra Stillehavet. Chum finnes vanligvis i farvann nær Japan, Korea og andre øya områder. Kokanee finnes vanligvis i innsjøer, men noen ganger kan de også bli funnet i Stillehavet. Sockeye er funnet i nærheten Alaska, Japan, elvene i Sibir og andre små øya områder.

Effekter

For å få mest mulig nytte av omega-3 fettsyrer som finnes i laks, spise fisk to til tre ganger per uke. På de dagene du ikke spiser laks, supplere din diett med lakseolje. Lakseolje kan finnes i de fleste helsekostbutikker. Du kan også spise laks hver kveld, men du kan bli lei av det, så sørg for å ta kosttilskudd.

Advarsel

Noen typer laks er forurenset med kvikksølv. De fleste butikker teste for dette, så sørg for å spørre hvor laksen kommer fra, og om det er testet for giftstoffer. Kvikksølv er en gift som dreper hjerneceller. Noen laks kan ha små spor av kvikksølv som regnes som trygge; Men det er mange forurenset vann, så hvor du får dine lakse saker. Villfanget Alaskan og atlantisk laks er generelt trygt. I tillegg er økologisk oppdrettslaks vanligvis trygt også.