Digidexo.com

Definisjon av Taste Avsky

Smaks aversions er faktisk en type psykologisk tilstand. Det er ganske vanlig hos barn, men kan forekomme hos mennesker og til og med dyr. En smak aversjon er en lært atferd; hvordan du reagerer på de med en smak aversjon er en viktig faktor i utviklingen av en slik tilstand. Det er viktig å finne årsaken til problemet, og hvis det var grunn til mat eller til en hendelse som bare skjedde på samme tid.

Association

En smak aversjon oppstår når noen gjør en tilknytning til et mat. Dette aversjon er en dårlig assosiasjon, som skjedde noe dårlig eller ubehagelig når du spiste maten. For eksempel kan du ha blitt voldsomt syk til magen etter å ha spist en viss mat. Det kan ikke ha vært den maten som fikk deg til å bli syk; du har kanskje bare hatt begynnelsen på magen influensa. Men for resten av livet ditt vil du knytte være syk med å spise dette spesifikke mat og prøve å unngå å spise det i fremtiden.

Survival

Smaksaversjon kan være en type overlevelsesstrategi, som mennesker ikke ønsker å spise ting som vil gjøre dem syke. Hjernen vil huske denne maten i mange år og vil umiddelbart kjenne smaker og lukter knyttet til den bestemte mat. Du kan innse at denne maten aversjon er irrasjonelt, men overlevelsesstrategi kan være så sterk at du ikke engang kan se maten uten å ha en reaksjon.

Evolution

Smaks aversions har skjedd gjennom tid og er rikelig i anlegget og dyreriket som evolusjonære atferd. For eksempel kan det dannes giftige frosker fargerike. Når et dyr spiser frosken det vil bli svært syke eller dø. Hvis det ikke dør, vil dyret unngå å spise noe som er fargen på frosken; frosken trenger ikke å bekymre deg for å bli spist av den bestemte dyret lenger. Disse motforestillinger er psykologiske forbindelser til hormoner, nevrotransmittere og nervegifter.

Behandling

Behandling for barn og mennesker er basert på atferdsterapi. Det er viktig å erstatte de dårlige assosiasjoner med gode assosiasjoner, slik at du ikke lenger aktivt unngå maten. Avhengig av alvorligheten av smaken aversjon kan det være svært vanskelig å overvinne, men psyko og muligens enda hypnose kan behandle smaken aversjon.