Digidexo.com

Hva gjør Progressive Wear mener med hensyn til briller?

Progressive linser (PALS), ofte referert til som progressive linser, er brilleglass som tilbyr tre synskorreksjon makter --- avstand, middels og nærheten --- i hvert objektiv.

Presbyopi

Som øyets naturlige linse aldre, mister det sin evne til å fokusere på objekter på armlengdes avstand eller nærmere. De fleste mennesker, selv de uten tidligere synsproblemer, begynne å oppleve denne tilstanden rundt en alder av førti når de har problemer med å fokusere på fine print innen lesing eller nær avstand. Ved første, kan denne tilstanden korrigeres ved å holde lesestoff lenger unna. Som presbyopi utvikler seg, kan imidlertid være nødvendig korreksjon for nære og mellomliggende avstander. Tilstanden forverres i de fleste mennesker i flere år, men begynner å stabilisere seg på rundt seksti år.

Behandling

Flere alternativer finnes for å korrigere presbyopi. Lesebriller kan kjøpes enten på resept eller over-the-counter. Disse fungerer bra for bare nære avstander, forlater alt annet ute av fokus. Multifokale linser er et annet alternativ for å korrigere presbyopi og er spesielt godt egnet til reseptbelagte brillebrukere. Som navnet antyder, multifokale linser - inkludert bifokale, trifokale og progressive - inneholde flere visjon rettelse krefter i hvert objektiv. Bifokale tillate en å fokusere på både fjerne og nære objekter; en synlig linje på brille skiller både krefter. Over tid kan presbyopi forverres til et punkt der man har problemer med å fokusere på objekter av middels avstand, for eksempel en dataskjerm. Trifokale brilleglass løse dette problemet ved å korrigere for langt, middels og nære visuelle avstander. Mens bifokale og trifokale fungere godt for mange mennesker, andre finner de synlige linjer for å være estetisk ubehagelig. I tillegg kan den raske endringen i kraft ta litt tid å bli vant til. Progressive linser løse begge disse problemene; de rette alle tre visuelle avstander uten linjer og tilbyr gradvise overganger fra én strøm til den neste.

Progressive glass

Progressive linser er en avansert form for trifokale brilleglass. De tillater en å fokusere på objekter på nær, middels og langt avstander. I motsetning trifocals, linjene som skiller de tre kreftene er usynlige. Dessuten er overgangen fra en makt til den neste i progressive linser gradvis, eliminerer et vanlig problem i bifokale og trifokale kjent som "image jump". En ulempe med progressive glass er tap av sidesynet. På grunn av måten linsene produseres, området til nederst til venstre og nederst til høyre på hvert objektiv er uskarpt, vanligvis fører til en lengre periode justering for de nye til progressive glass vs de nye til bifokale eller trifokale.