Digidexo.com

Hva er årsaken til utstående ører?

Utstående ører kan være en pinlig funksjon for alle å leve med. Årsaker oppstå ved fødselen til utvikling senere i livet. Det er medisinsk behandling for utstående ører. Det er en anerkjent uregelmessighet nå, og mange velger å få det rettet.

Funksjoner

Utstående ører kommer i mange former, på en rekke mennesker og for ulike grunner. Spedbarn kan bli født med utstående ører eller brettede ører og noen vil utvikle normal øre form etter fødselen, andre vil ikke. Noen av utstående ører synes å ha en Dumbo-lignende utseende, mens andre stikker ut fra lobe som unormalt langstrakte fliker. Ørene kan stikke ut på grunn av en falle over på det øvre øret som en floppet-over øret. Som mennesker alder vevet av øret (brusk) kan bygge opp og forårsake utseendet utstående ører.

Identifikasjon

Det er mange årsaker til utstående ører som strekker seg fra genetikk eller fødselsskader av traumer eller nerveskader. Mange spedbarn er født med utstående, floppy eller unormale ører. For spedbarn kan det være bare en utviklingsdefekt; utstående ører er den vanligste fødselsdefekter hos spedbarn på grunn av den svært delikat prosess for deres utvikling i mors liv. En baby kan bli født med unormale utseende ørene og være helt frisk og etter hvert vokse ut av de utstående ører. I noen spedbarn, floppet over og utstående ører er et tegn på en større kromosomavvik og er vanligvis en lege første tegn sammen med stor avstand mellom øynene å gjøre kromosomanalyse. Utstående ører sammen med andre fysiske defekter kan være et tegn på Down syndrom og andre kromosomavvik lidelser. Hos voksne kan traumer til øret eller på siden av hodet skade skjøre brusken i øret og forårsake utstå eller flopping. Hyppigst sett i bokse som blomkål øret, er dette en form for permanent rager ut fra gjentatt traumer til brusken i øret. Nerve lidelser som ansiktslammelse kan forårsake hengende ører på grunn av tap av ansiktsnervefunksjon vanligvis på den ene side av ansiktet, slik at hele side å henge ned. Brusken i menneskekroppen aldri slutter å vokse, selv om det er på en svært langsom hastighet som vi blir eldre; ører og neser fortsette å bli større. I noen mennesker som de gamle ørene blitt så store at de vil begynne å stikke, mer i folk som hadde større ører til å begynne med.

Typer

Utstående ører er normalt definert av hvordan de ser ut. Noen, slik som de som er nevnt i punkt 2, utvikler en permanent svelling av brusk grunn av traumer, noe som fører til øret for å stikke ut, fordi den øvre del av øret sveller. Spesialister referere til ørene med avlange lapper som flaggermus ører. Brettede ører er notert hos barn med Down syndrom og føtalt alkoholsyndrom. Genetics vil føre til det som er kjent som sanne utstående ører, som er når foldene av brusken har ikke utviklet seg normalt, slik at øret for å stikke ut fra siden av hodet. Alle disse typene av utstikkende kan være svært ubehagelig og pinlig, men de fleste kan behandles.

Fordeler

Kosmetisk kirurgi er alternativet behandling for utstående ører. Operasjonen kalles en otoplasty, og bør utføres av en kosmetisk kirurg, en øre-nese-hals kirurg, eller en otolaryngologist som gjør denne type kirurgi. For ekte utstående ører et snitt er gjort bak øret, er fold omformet for å trekke øret nærmere hodet og deretter sydd opp igjen med oppløsning masker. Denne type operasjon tar omtrent to timer under lokal eller generell anestesi. De fleste blir fullt i ca fem dager og blåmerker og hevelse er borte i ca tre uker. Denne operasjonen kan trygt gjøres på barn så unge som 5. En tilsvarende operasjon kan gjøres med en plastisk kirurg for avlange lapper i som fjerner de ekstra brusk og stramme opp huden for å danne en mindre løftet lapp. Hos barn med kromosomfeil som forårsaker floppe ører, kan de bli rettet opp, men ikke før i en alder av 5 eller 6. Barnas ører har nådd voksen størrelse etter alder 6 og en størrelse forskjellen vil ikke bli lagt merke til mellom 6 år og 40 eller 50. Det er normalt i vår 60s og opp når vi legger merke til litt større nese og ører. Brusk skader fra traumer er noe som også kan korrigeres med kirurgi, men hvis traumer vedvarer som i boksing, så det er ingen vits i å ha det rettet opp før du vil ikke lenger bli utsatt for traumer.

Betraktninger

Hvis venstre ubehandlet, utstående ører hos barn kan føre dem til å lide store latterliggjøring og erting hele skolen, som kan ha alvorlig innvirkning på deres selvfølelse og selvtillit som de blir eldre. Barn med foldede ører vil ha problemer med å høre, og dette kan påvirke tale og mental utvikling, så det er viktig å ha dem i spesielle utdanningsprogram til de er gamle nok for kirurgisk korreksjon. Blomkål øret, hvis den forblir ubehandlet og traumer fortsetter det kan føre til en nedleggelse av øregangen blokkerer åpningen til øret og hørselen vil bli ofret. Blomkål øret kan også svelle til et punkt over opprivningsanordning og hvis infisert kan føre til amputasjon av det ytre øret. Alt dette kan unngås ved å sjekke inn i en enkel prosedyre for å rette øret eller ører som lider av noen av de former for utstående ører.