Digidexo.com

Serotonin og hudproblemer

Serotonin er et hormon som har en definitiv effekt på en persons følelser. Lave nivåer av serotonin har vært kjent for å forårsake depresjon. Omvendt, har høye nivåer av serotonin vært kjent for å forårsake irritabilitet og hyperaktivitet. Endringer i den enkeltes nivå av serotonin, både høyt og lavt, har også vært kjent for å forårsake flere hudproblemer, inkludert utslett, muskelsammentrekninger, rynker og sagging.

Betydning

Serotonin, også kjent som 5-hydroksytryptamin, er et hormon. Det ligger i pinealkjertelens, blodplater, fordøyelseskanalen og hjernen og er ansvarlig for overføring av signaler mellom nerveceller. Serotonin fungerer som en kjemisk budbringer, forårsaker blodårene til å trekke gjennom kjemisk interaksjon med nerveceller. Endringer i serotoninnivået i kroppen er ansvarlig for humørsvingninger og spesifikke hudproblemer.

Misforståelse

Personer som lider av kronisk serotonin flux er vanligvis foreskrevet antidepressiva eller andre medisiner for å øke serotoninnivået. Kombinasjonen eller bruk av disse medikamentene kan føre til en komplikasjon som kalles serotonergt syndrom. Serotonergt syndrom er vanligvis preget av symptomer som nevromuskulær abnormitet og hyperaktivitet, men er fraværende av eventuelle hudproblemer. Imidlertid kan bruk av andre legemidler, slik som antikolinergika (nevrotransmitter-hemmere), føre til lignende symptomer kombinert med hudproblemer som varm eller tørr hud. Som et resultat, serotonergt syndrom og komplikasjoner som antikolinerge forgiftning er ofte forvekslet med hverandre.

Effekter

Serotonin syndrom, som følge av en akkumulering av serotonin i kroppen, forårsaker flere effekter. De som er forbundet med huden inkluderer skjelving, svetting, gåsehud og rykninger. Hvis venstre ubehandlet, kan serotonergt syndrom føre til uregelmessig hjerterytme, høy feber, kramper og tap av bevissthet, noe som resulterer i døden. Kontakt en medisinsk anlegget umiddelbart hvis du har tatt serotonin medisiner og viser disse symptomene.

Forebygging / løsning

Endringer i serotonin blir ofte behandlet gjennom bruk av SSRI (sSerotonin selektive reopptakshemmere). SSRI er foreskrevet for personer som lider av depresjon, som er en høvding bivirkning av lavt serotonin nivåer. Lave nivåer av serotonin kan også resultere i intense cravings for karbohydrater, som er grunnen til at flere personer som lider av depresjon ofte ty til overspising. Sagging eller rynkete hud som resultat av overspising er derfor ofte bidratt til lave nivåer av serotonin. Hvis du lider av depresjon, snakke med en lege eller terapeut, som serotonin medisiner kan være nødvendig for å kontrollere humørsvingninger eller impulser.

Advarsel

Hudproblemer er ofte et resultat av serotonin medisinering. SSRI har potensial til å forårsake, i sjeldne tilfeller, utslett og kløe på noen eller alle deler av huden. Hvis du er i dag SSRI og utslett begynner å utvikle seg, slutte å ta serotonin medisiner umiddelbart, og kontakte legen din.