Digidexo.com

Ødem Vann Bevaring og vektøkning i overgangsalder

Hvis du kan komme gjennom perimenopause og overgangsalder uten å få noen vekt, du er den sjeldne og heldig kvinne. Varierende hormoner og vann vekt oppbevaring er bane av middelaldrende kvinner.

Progesteron og vann vektøkning

Under reproduktive år, er progesteron hormonet produseres når du har eggløsning. Når du slutter eggløsning, progesteron nivåer reduseres drastisk. Når dette skjer, oppblåsthet og vann vektøkning tendens til å oppstå. Mangel på progesteron ikke nødvendigvis gjøre deg opp i vekt, selv om du kan føle deg som om du har på grunn av væskeansamlinger. Når du hovne opp, dette kalles ødem, forårsaket av overflødig væske fanget i kroppen vev.

Fight Back

Combat ødem ved å unngå salt mat og matvarer som inneholder natrium, som begge forverre vann vektøkning. Vurdere hvilke typer medisiner du tar. Noen kan forårsake ødem.

Testosteron Kompliserer Matters

Få så mye som 10 til 15 pounds i løpet perimenopause, som kan vare i flere år, er dessverre mer regelen enn unntaket, ifølge Epigee.org. Du er nødt til å jobbe hardt i denne perioden av livet ditt for å kontrollere vekten. Testosteronnivå kan stige på dette tidspunktet som vil gjøre vekten bosette seg i midtseksjon, snarere enn i den nedre halvdelen av kroppen hvor det kan ha vært før.

Hormoner, metabolisme, appetitt og fettlagring

Husk at hormoner kan godt gå haywire mens du er overgangen til full overgangsalder og dette kommer til å ha en betydelig innvirkning på kroppen din. Hormoner direkte påvirke hvordan du lagrer fett, stoffskiftet og appetitten. Du kan ikke spise så mye som du en gang gjorde fordi stoffskiftet er tregere, ifølge Mayo Clinic. Hvis du gjør det, du kommer til å få vekt.

Finne Kilder til Østrogen

Når eggstokkene slutter å produsere østrogen kroppen din ser ut for en annen kilde og finner det i fettceller, som kan produsere østrogen, ifølge 34-menopause-symptoms.com. Kroppen din kommer til å jobbe hardt med å konvertere kalorier til fett, slik at østrogennivået er økt. Fettcellene ikke brenne kalorier så raskt eller effektivt som muskelcellene gjør. Hvis du ender opp med flere fettceller enn muskler du kommer til å få vekt. Husk å holde aktiv.