Digidexo.com

Epileptiske dietter

Epileptiske dietter


Epilepsi er en nevrologisk lidelse preget av gjentatte anfall. Om lag 2,5 millioner voksne og barn er berørt av epilepsi, mens nesten 10 prosent av amerikanerne vil oppleve et anfall på et tidspunkt i livet. Mange mennesker med epilepsi opplever at medisiner reduserer hyppigheten av sine anfall, men noen mennesker bruker dietter eller andre behandlinger for å hjelpe så godt.

Ketogen diett

Ketogen diett ble utviklet på 1920-tallet og er foreskrevet for noen barn som opplever anfall som ikke er tilstrekkelig kontrollert av medisiner. Denne dietten består av omtrent 90 prosent fett med små mengder av proteiner og meget begrensede mengder av karbohydrater. Barn som er på ketogen diett må overvåkes av en lege siden kostholdet er svært strenge og må følges nøyaktig. Ifølge University of Maryland, har studier vist at om lag 10 til 30 prosent av barn opplever færre anfall mens følgende ketogen diett; ca 40 til 50 prosent av de som er på diett synes det er for vanskelig å vedlikeholde og stoppe etter seks måneder.

Modifisert Atkins Diet

På grunn av begrensningene til ketogen diett er det ikke vanligvis foreskrevet for voksne. Men ifølge en Johns Hopkins pressemelding, kan en modifisert versjon av Atkins dietten bidra til å redusere forekomsten av anfall hos noen mennesker. Denne dietten må fortsatt overvåkes av en lege, men det er mindre restriktive og lettere å følge enn ketogen diett. Det krever fortsatt pasienter å konsumere en diett i stor grad basert på fett med begrensede karbohydrater, men det krever ikke de samme restriksjoner på proteiner og væske.

Allergier

Matallergier kan bringe på beslag i noen barn og voksne. Ta en allergitest hvis du merker at du eller barnet ditt har beslag på et bestemt tidspunkt på dagen eller etter å ha spist en bestemt mat. Seizure utløser for noen mennesker inkluderer rødt fargestoff, kunstige søtstoffer eller andre tilsetningsstoffer. Hvis du mistenker at dette er sant i ditt tilfelle bør du oppsøke legen din for allergitesting og andre råd.

Forsiktighetsregler

Hvis du eller barnet ditt har opplevd anfall eller blitt diagnostisert med epilepsi er det viktig at du rådfører deg med legen din før du gjør noen endringer i kostholdet. Mens noen dietter kan redusere forekomsten av epileptiske anfall enkelte medisiner kan også hjelpe. En kombinasjon av medisiner og kosttilskudd endringer kan bringe positiv forbedring for mennesker med epilepsi, men eventuelle endringer må skje under tilsyn av lege. Ikke endre kostholdet eller slutte å ta medisinen uten først å snakke med legen din.