Digidexo.com

Slik bruker du en Compression Wrap

Slik bruker du en Compression Wrap


Kompresjon er en av de fire trinnene i PRIS (beskyttelse, hvile, is, kompresjon og elevasjon) formel, som er den vanligste form for behandling for muskel spenninger og tårer. Kompresjon innebærer innpakning skadde området med en elastisk bandasje for å tilby støtte og styrke den helbredende prosessen.

Slik bruker du en Compression Wrap

Bruk en Compression Wrap

Velg en elastisk bandasje for å gjøre ditt komprimering wrap. Pass på at huden under bandasjen er tørr, ren og fri for drenering. Påfør bandasje ved å starte i andre enden av greinen og forsiktig rulle den rundt vedheng mot deg, unngå rynker.

Husk å vikle bandasjen tett nok slik at det vil gi både beskyttelse og støtte til den skadde området, men løst nok til at du ikke vil begrense blodsirkulasjon eller forårsake ubehag. Pakk lem i posisjon som vil være mest behagelig for deg, siden det vil bli relativt immobilisert.

La fingre og tær utsatt, slik at du kan ofte sjekke for å se om det er tilstrekkelig blodsirkulasjon. Hvis fingre eller tær bli misfarget eller nummen, eller hvis de føler kulere å ta på enn resten av kroppen din, raskt fjerne bandasjen og bruke det igjen, men mye mer løst.

Fest bandasjen med de medfølgende klipp. Du kan bruke plast teip hvis du mister klippene.

Fjern bandasjen når du går å sove om natten. Leaving en elastisk bandasje på for lenge kan føre til tap av blodsirkulasjonen, som du kanskje ikke merke hvis du sover.

Roll bandasjen sikkerhetskopiere pent hvis du planlegger å bruke det igjen. Leaving en elastisk bandasje unrolled kan føre til at den mister elastisitet.

Consult elektroniske kilder som Gannett helsetjenesten og WebMD nettsider for mer informasjon om hvordan du effektivt behandle muskel stammer (se Ressurser nedenfor).

Hint

  • En kompresjon vikle er mest effektive når de brukes med de fire andre deler av prisformelen. Beskytt muskel belastning fra ytterligere skade ved å unngå fysisk kontakt, hvile muskel belastning for å unngå ytterligere skade, bruk kjøleelementer ofte for å redusere hevelse og holde den skadde området forhøyet, noe som også reduserer hevelser.