Digidexo.com

Seizure utløsende faktorer

Seizure utløsende faktorer


Ifølge Nevrologi Channel, utløse faktorer ikke nødvendigvis føre til epilepsi, men kan provosere en eneste anfall, selv om epilepsi er under kontroll. The Epilepsy Foundation of Victoria, Australia, anbefaler å holde et anfall journal og skrive ned eventuelle triggere som påberoper seg et anfall. Denne ideen kan hjelpe deg med å utvikle din egen liste over triggere.

Medisinering

Ifølge Epilepsy Foundation, hvis du savner en dose av anti-epileptiske medisiner, er du i fare for å provosere et epileptisk episode. Jo lenger du går uten resept medisin, kan de mer alvorlige anfall dine bli. The Neurology Channel sier også at brått stoppe og trekke seg tilbake fra andre reseptbelagte medisiner, som antidepressiva, smertestillende, eller Lithium, kan også indusere anfall aktivitet i hjernen og muligens en faktisk epileptisk episode.

Alkohol

De Epilepsy Foundation sier at de fleste epileptikere kan trygt drikke to alkoholenheter på en gang; for dette formålet, tilsvarer en gjennomsnittlig drikke en 100 ml av et glass vin eller en 285 ml krus øl. Men, advarer grunnlaget at noen epilepsi lider ikke kan håndtere så mye alkohol fordi alkohol minsker effektiviteten av medisinering, og samspillet av medisiner og alkohol gjør deg ekstra døsig, påvirker konsentrasjon og koordinasjon. Stiftelsen sier også at når du drikker for mye, fører dårlig konsentrasjon til å glemme din medisinering og hoppe over måltider, provoserte et anfall.

Stress

Ifølge Epilepsy Foundation, kan negative følelser som intens bekymring og sinne utløse et anfall, spesielt hvis du er så overveldet du mister søvn om problemet. Fysisk stress problemer som mye oppkast og diaré kan utløse anfall. Organisasjonen foreslår å praktisere avslapningsterapi i tillegg til å ta en yogatime eller aerobic for å redusere stressnivået.

Menstruasjon

Ifølge Epilepsy Foundation, noen kvinner opplever menstruasjons epilepsi, har et anfall rett før eller under menstruasjonen. Denne tilstanden er utløst av en økning i hormonnivået, væskeretensjon, og en endring i nivåene av medisinen din blod. Hvis du viser disse typer anfall, snakke med din nevrolog om å endre medisinering dose.

Phosensitivity

Ifølge Epilepsy Foundation, noen barn lider av refleks epilepsi. Denne tilstanden innebærer følsomhet for kontrasterende mønstre, for eksempel strobelys, dataspill eller TV-skjermen. Stiftelsen sier at flimringsfrekvensen og avstanden du er borte fra skjermen kan bestemme hvor høy risikoen for utløsende anfall er. Stiftelsen legger også til at du kan redusere fotosensitivitets anfall av seg wraparound solbriller for å minimere gjenskinn.

Fever

Ifølge Nevrologi Channel, 2 prosent til 4 prosent av USA barn opplever feberkramper som utløses av en høy feber fra barndom til 5 år gammel. Pediatric Health Channel sier at risikofaktorer inkluderer å kjøre en feber over 102 Fahrenheit, som ofte er forårsaket av hyppige viral eller bakterielle infeksjoner som influensa A eller roseola. Enkle feberkramper varer mindre enn 15 minutter, skjer over hele kroppen, og ikke skje igjen i løpet av 24 timer, men komplekse feberkramper vare lenger enn 15 minutter, fokus på en målrettet område av kroppen og re-skje innen 24 timer. Pediatric Helse-kanalen sier at selv om de fleste barn som har en febril anfall ikke utvikler epilepsi, de som har komplekse feberkramper er på en liten risiko.