Digidexo.com

Fordeler med Soy Protein for bryst vekst

Protein fra belgfrukter, slik som bønner, gir et sunt alternativ til animalsk protein. Soyabønner er vanlig dyrket belgfrukter som er et fast innslag i det asiatiske kostholdet, og blir stadig mer vanlig i vestlige kjøkken. Soyabønner er behandlet i melk, tofu, kjøtt erstatter og mel. Soyabønner er høy i vitaminer og fiber, så vel som protein. Soyabønner inneholder en plante-avledet østrogen kalt phytoestrogen. Østrogen er et kvinnelig hormon nødvendig for brystutvikling; økende soya forbruk er vist å øke brystvekst.

Historie

Soyabønner er antatt å ha vært opprinnelig dyrket i Kina begynner i det 11. århundre f.Kr. De var en viktig kilde til mat, sammen med ris, hvete og hirse. De ble introdusert til resten av verden på 1700-tallet som misjonærer begynte å reise til Kina og sende bønner tilbake til sine hjemland. Soyabønner er først bemerket i Amerika på midten av 1700-tallet, da de ble plantet som et grovfôr avling. Siden da har de blitt en stor amerikansk landbruks avling, dyrkes primært for husdyr feed.

Soy Foods

Soyabønner er veldig allsidig, og blir behandlet i mange matvarer. En populær mat er en ost-lignende stoff kalt tofu. Tofu kan bakes, som brukes til å tykne sauser eller brukes som en erstatning smuldrete ost. Soyabønner er også behandlet i miso, en salt, gjæret suppe base; tempeh, hele kokte soyabønner infused med en levende bakteriekultur; og soyamelk, en søt, kremet drink. I tillegg, soyabønner produsere olje som kan brukes i matlaging.

Helse Fordeler

Soy matvarer er lav i fett og kolesterol, og høy i fiber, vitamin B og kalsium. The Food and Drug Administration sier at det å spise soya matvarer kan redusere risikoen for hjertesykdom ved å senke kolesterolet. Soya matvarer er også en stor kilde til Omega 3 fettsyrer. Omega 3, i henhold til studier fra 1980-årene, er antatt å forebygge hjertesykdom og redusere risiko for Alzheimers sykdom. Soyamelk inneholder phytoestrogen, som etterligner det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Forskere mener at østrogen i soya matvarer kan bidra til å forebygge brystkreft og osteoporose og lindre symptomer på overgangsalder.

Østrogen

Østrogen er nødvendig for utvikling av kvinnelige kjønnskarakteristika og reproduksjonssystemet, inkludert bryst utvikling. Østrogen fra soya, dersom det tas i høye doser, som fungerer på en måte som ligner på human østrogen; det vil øke bryststørrelse. En studie publisert av Cornell University i 2001 bemerker at det var målbar vekst i melkekanalene av kvinner som tok soyatilskudd. Flere tester er nødvendig for å validere fordelene av soya i brystvekst.

Risiko

Sammen med de mulige fordeler til brystvekst er mulig helserisiko. Selv om soya er en sunn mat, studier finansiert av National Cancer Institute i 1990-årene viste at i store doser, soya fører til en økt risiko for brystkreft. Dette antas å være forårsaket av økningen i melkekanalen vekst, noe som er typisk hvor brystkreft utvikler seg. Forskere er også bekymret for at store mengder soya kan medføre fare for babyens utvikling, og menns hjernefunksjon.