Digidexo.com

Slik starter en HIV Support Group

Hvis du lever med hiv, har du mange beslutninger å gjøre om behandlingstilbud, omsorg og livsstil justeringer. Mens venner og familiemedlemmer kan være nyttig, de også kan ha en vanskelig tid følelsesmessig. En støttegruppe kan hjelpe, og tilbyr deg muligheten til å snakke med andre mennesker som lever med hiv og forstå hva du går gjennom. Hvis ingen gruppene finnes i ditt område, bør du vurdere å starte en.

Slik starter en HIV Support Group

•  Finn riktig sted å møte med gruppen. Kirker, biblioteker og samfunnshus er gode steder å prøve. De vil ofte gi en møteplass for gratis. Sørg for at avstanden er tilrettelagt for funksjonshemmede. Pass på at plasseringen er diskret; noen medlemmer ikke har delt sin diagnose med andre, og vil sette pris på å komme til en plass hvor deres privatliv blir opprettholdt. Ikke hold møter i huset ditt med mindre du legger ansvar dekning på din hus-eller leie eiendom forsikring. Hvis noen ble skadd mens han deltok i gruppen din, kan du bli holdt ansvarlig.

•  Spre budskapet. Kontakt lokale etater som støtter personer med HIV / AIDS; de vanligvis har nyhetsbrev der du kan annonsere din gruppe. La flyers om din gruppe med lokale sykehus og leger. Varsle lokalaviser og radiostasjoner; media reserver tid og rom for offentlige tjenester. Siden det er normalt ingen kostnad for å delta på en støttegruppe, bør du være i stand til å få masse gratis reklame.

Kontakt HIV / AIDS nasjonale grupper; de noen ganger har tilgjengelige midler til å hjelpe deg med oppstart kostnader for slike elementer som stoler og forfriskninger. De kan også være i stand til å gi litteratur som du kan dele ut på møtene. Noen kan ha online ressurser der du kan vise dine støttegruppe. Se linkene nedenfor for mer informasjon.

Finn høyttalere som kan tiltrekke folk til HIV støttegruppe. Mange lokale helsepersonell som fysioterapeuter, sykepleiere, massører, trening / yoga instruktører og andre kan være villige til å frivillig sin tid til å ta din gruppe. Høyttalere kan tilby dine medlemmer råd til å hjelpe dem med å administrere deres forhold.

rekruttere frivillige. Kjøre en vellykket HIV støttegruppe tar tid og energi. For eksempel må du noen til å klare møteplass den for din gruppe. Noen må ha ansvaret for å returnere telefonsamtaler og e-poster fra potensielle medlemmer. Enda en person skal være ansvarlig for å gi forfriskninger. Du kan finne frivillige gjennom lokale HIV-organisasjoner som er med på å spre ordet om din gruppe.

Oppbygging din gruppe. Sette klare retningslinjer og regler, og verbalisere dem ved starten av hvert møte. Håndheve en tidsbegrensning på deling, ved hjelp av en timer hvis det er nødvendig, slik at en person ikke dominere din gruppe. Gi alle lik tid, og deretter gå tilbake til medlemmene om ekstra tid er tilgjengelig. Sørg for at dine medlemmer vet du er ikke en erstatning for profesjonell medisinsk hjelp. Vær åpen for å justere retningslinjene når det er nødvendig.

Hint

  • Få nok hjelp og støtte for å gjøre din gruppe en suksess. Dra nytte av gratis annonsering muligheter til å spre ordet om din gruppe.
  • Ikke prøv å løse medlemmenes problemer. Du gir en mulighet for personer med HIV å koble til og dele informasjon, ikke lege. Guide medlemmer som har problemer til aktuelle fagfolk.