Digidexo.com

Vanadyl sulfat Farene

Vanadyl-sulfat er et stoff ekstrahert fra mineral vanadium. Det er et populært body building supplement som er involvert i bein vekst og utvikling. Vanadyl sulfat imiterer funksjon av insulin, bryte ned blodsukkeret glukose raskt for energi. Det bryter ned glukose ved å styrke følsomheten til type 2 diabetes mellitus. Vanadyl sulfat kan forårsake giftige bivirkninger når konsumert i store doser eller brukt lang sikt.

Funksjon

Vanadyl-sulfat kan bli funnet i mineral vanadium. Det er i mange planter og dyr, inkludert matvarer som paprika, reddiker, vegetabilske oljer og havre. Vanadyl-sulfat i oppløsning aminosyrer og glukose for dem å passere jevnt skjønt cellemembraner, og gir energi til cellene. Selv om vanadyl-sulfat er funnet i ulike diettkilder, kan den menneskelige legeme bare absorbere opp til 5 prosent av vanadium inntak. Det er fortsatt mye debatt om hvorvidt vanadyl sulfat er et essensielt næringsstoff.

Fordeler

Vanadyl-sulfat etterligner virkningene av insulin når den administreres til diabetiske mennesker og dyr. Det reduserer sterkt avhengigheten av insulin hos diabetikere. Det bremser ned spredningen av prostata kreft og senker kolesterolet. Imidlertid er vanadyl sulfat for tiden ikke brukes som et behandlingsalternativ på grunn av de skadelige bivirkninger av langvarig bruk.

Muskel Building

Vanadyl sulfat er et supplement som brukes av idrettsutøvere og kroppsbyggere å øke ytelsen. Den kan kjøpes på de fleste helsekostbutikker eller på nettet. Vanadyl sulfat protein og stimulerer glykogensyntese ved å transportere aminosyrer og glukose direkte inn i muskelvev. Selskaper som fremmer vanadyl sulfate hevder at det kan gi deg mer energi og øke hardheten og størrelsen på musklene.

Bivirkninger

Det er mange bivirkninger fra langvarig bruk av vanadyl sulfat inkludert kvalme, magesmerter, diaré, økt kolesterol, lever og nyreskader. Det er også en høy risiko for å få hypoglykemi (lavt blodsukker) og leukopeni (lavt antall hvite blodlegemer). Insulinavhengig diabetikere og immunsupprimerte pasienter bør ikke ta vanadyl sulfat.

Legemiddelinteraksjoner

Reseptbelagte medisiner kan samhandle med vanadium, spesielt medisiner som brukes for å fortynne blodet som Warfarin eller Coumadin. Tar vanadyl sulfate med disse medikamentene kan føre til overdreven blødning. I tillegg medisiner som kan senke blodsukkernivået som aspirin og Exubera er ikke å bli tatt med vanadium tilskudd.