Digidexo.com

Hvordan å høste Tea Tree Oil

Hvordan å høste Tea Tree Oil


Tea tree, Melaleuca alternifolia, er opprinnelig fra Australia verdsatt for sine medisinske egenskaper som en soppdrepende og antiakne agent. I Australia er tea tree kommersielt dyrket på plantasjer og høstet med modifiserte fôrhøstere hver 12 til 18 måneder. Disse hogst fjerne hele over bakken delen av anlegget og finhakk bladene og stilkene for industrielle damp destillasjon. Innenlands, kan en eller to planter dyrkes av en enkelt gartner og destillert på kjøkkenet.

Bruksanvisning

Høst din tea tree plante. Etter minimum tre års vekst, plukke blader og bruke saks til å klippe mindre stammer og greiner. La det være minst tre eller fire store grener for å fortsette veksten. Plukk et minimum av to store håndfuller, eller ta hele avling av blader og små grener.

Finhakk din tea tree innhøsting.

Plasser hakket anlegget i gryte og tilsett vann til å dekke. Plasser en grønnsak dampbåt eller dørslag på toppen av grøntområder, og sette en glassbolle i grønnsaksdamper.

Vri buet lokk av potten opp ned og dekker potten slik at håndtaket av potten lokket henger over glassbolle. Du har nettopp opprettet en hjemme destilliseringsapparat. Når vannet koker rundt det grønne, vil essensielle oljer fordamper som damp, kondensere på potten lokket, kjører den konkave lokket ned, og drypp fra håndtaket inn i glass innsamling bolle.

Sett din hjemmelaget eterisk olje destillatør på komfyren på middels til høy varme. Fyll veltet lokket med is for å hjelpe dampen kondenserer raskere.

Slå av varmen etter at isen har smeltet. Bruk grytekluter til å løfte lokket og hell av vannet. Løft glassbollen ved hjelp av grytekluter og legg den på et varmebestandig underlag for å kjøle seg ned. Da væsken kjøles, vil oljen videre atskilt fra gjenværende vann.

Skummet oljen fra overflaten med en skje etter at det er helt kult. Oppbevar tea tree olje i en glassbeholder.

Tips og advarsler

  • Etter de tre første årene, kan tea tree være fullt høstes hver 12 to18 måneder, eller delvis høstet så ofte som nødvendig.
  • Hvis du ikke har noe imot å investere i spesialisert utstyr, kan du kjøpe en skilletrakt utviklet for å bistå i å skille olje fra vann etter damping. Dette kan resultere i en noe mer konsentrert eterisk olje, men for de fleste hjemme benytter separering ved avkjøling produserer olje som er tilstrekkelig konsentrert.
  • Test tea tree olje på et lite område av huden før bruk. For dem følsomme for det, vil et utslett vises. Tilstrekkelig fortynne oljen med vann for å unngå irritasjon i tilfeller av følsomhet.