Digidexo.com

Hva du skal se etter i blodforgiftning

Hva du skal se etter i blodforgiftning


Blodforgiftning er effekten av bakterier i blodet, vanligvis referert til som "sepsis" i det medisinske feltet. Ifølge Mayo Clinic, er begrepet "blodforgiftning" en misvisende benevnelse. Når en person har bakterier i blodet system, er det egentlig ikke forgiftning; de, rett og slett, har bakterier i blodet. Denne bakterien vanligvis går inn i en persons system gjennom et sår eller under en operasjon, mens på sykehuset. Sepsis kan være en alvorlig sykdom, så det et par ting du bør se opp for hvis du har denne tilstanden.

Høy feber

Hvis du har sepsis eller blodforgiftning, er du sannsynligvis allerede på sykehuset. Denne alvorlige tilstanden krever omfattende antibiotikabehandling. Hvis du plutselig utvikle en høy feber, er det en indikasjon på at smitten i blodet ditt blir stadig verre. Legen må kanskje justere antibiotika som brukes.

Lav kroppstemperatur

Frysninger er en indikasjon du kjører en høy feber. Hvis du er på sykehuset, la sykepleieren vet at du opplever dem.

Rapid hjertefrekvens

Du kan merke at hjertet slår raskt uten noen åpenbar grunn. Hvis du utvikler en rask hjerterytme, ta kontakt med helsesøster eller lege. Dette er en indikasjon på feber, eller det kan være forårsaket av en annen helseproblem du har.

Mageproblemer

Kvalme, oppkast, eller magesmerter er et annet tegn du bør se opp for i sepsis.

Ingen forbedring

Hvis personen som har sepsis ikke ser ut til å bedre seg, eller om de føler seg veldig syk, er det viktig at sykepleieren eller legen kontaktes.