Digidexo.com

Puffer Fish Toxin Pain Relief

Kan en gift som er i stand til å stenge luftveiene av en voksen person være fremtiden for smertelindring? Kanadiske selskapet WEX Pharmaceuticals, Inc., er banktjenester på den.

Tetradotoxin

Den magiske toksin kalles tetradotoxin og kommer fra den puffer fisk, også kjent som Blowfish. Giften i seg selv er det som gir denne fisken sitt navn, da det fører til at fisken bloat, gir det en sfærisk form.

Tetradotoxin blir lagret i leveren og gonadene av fisken. Det er en nervegift. Ved svelging, kan toksinet midlertidig gripe din luftveiene, og også føre til døden. I Japan er fisken ansett som en delikatesse, men kokker er pålagt å ha en spesiell lisens til å tilberede og servere den.

Tetradotoxin for Pain Relief

Wex Pharmaceuticals har renset toksinet og forvalter den i doser små nok til å ikke utgjøre en danger.The selskap gjør ca 600 doser med smertestillende fra en farm-reist puffer fisk. I utgangspunktet hadde selskapet planer om å giret produktet, som de har merket Tectin, mot utvinne heroinavhengige, men i utviklingsprosessen, ble det oppdaget at det kan være et kraftig verktøy i å hjelpe kreftpasienter. Mange kreftpasienter bygge en toleranse for de som i dag brukes smertestill forlater dem til å leve med noen ganger uutholdelig smerte. Tetradotoxin ble vist i studier og kliniske studier for å dempe den smerten hos kreftpasienter som ikke lenger svart på tradisjonelle former for smertelindring.

Ytterligere fordeler av tetradotoxin fremfor tradisjonelle smertestillende er at det er både ikke-døsig og ikke-additiv. De eneste dokumenterte bivirkninger av behandlingen er prikking og nummenhet i lepper og fingre. Dette er midlertidig og slites av lenge før de smertestillende effekter av toksinet selv.

Clinical Trials og Market Approval

Tectin ennå ikke er godkjent for salg på markedet, men har kommet tett i Canada. Den kanadiske narkotika godkjenningsprosessen består av flere kliniske studier og Tectin gjort det til den siste av disse studiene. På de siste fasene av disse kliniske studiene, kunngjorde WEX at forsøkene skulle ha "ugunstige resultater" og kansellert forsøkene. Per juli 2009, er selskapet tweaking pasienten demografisk i håp om å målrette den eksakte gruppen at stoffet vil hjelpe mest, og deretter få den på markedet. WEX har ennå ikke forsøkt å sette stoffet på markedet i USA.