Digidexo.com

Hvordan holde blodårene dine klar av plakk

Arteriell plakk er et stoff som består av en rekke elementer (LDL kolesterol er en av de viktigste de) som holder deg til veggene i blodårene. En oppbygging av plakk i arteriene kan begrense eller helt blokkere passasjer som fører blod gjennom kroppen, noe som kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag, blant andre store plager. Holde arteriene klar av plakk er det viktigste skrittet for å forebygge disse livstruende tilstander.

Bruksanvisning

Har kolesterolnivået testet av helsepersonell. Mange leger har tilgang til en enhet som måler kolesterolnivået i blodet. Innhenting av resultatene av en personlig kolesterol test kan bidra til å kartlegge hvilke skritt må tas for å hindre eller redusere arterie blokkering. En kolesterol test vil vanligvis kreve at du går uten mat i ca 12 timer på forhånd, og vil kreve en finger stikk for å få en liten blodprøve. Testen vil gi informasjon om din nåværende nivåer av LDL (såkalt "dårlig" kolesterol), HDL (kjent som "gode" kolesterolet), total kolesterol (HDL og LDL-tall kombinert), triglyserider (i utgangspunktet fettstoffer i blodet som kan også bidra til hjertesykdom), og blodsukkeret. Legen din vil fortelle deg hva nivåene av hver av disse anses optimal. Det er vanligvis best, men å ha et lavere nivå av LDL (dårlig) kolesterol og et høyere nivå av HDL (bra) kolesterol.

Opprett en ernæring plan og hold deg til den. Legen din kan hjelpe deg med å finne den beste ernæring plan for dine spesifikke behov, men generelt er det en rekke matvarer for å unngå og mange matvarer du ønsker å spise når opprettholde gode kolesterolet. Unngå transfett er en veldig viktig måte å senke LDL kolesterol. Se på ingredienslister og ernæring fakta på noe mat du tar i til kroppen din. Alt som inneholder en hydrogenert eller delvis hydrogenert olje inneholder i det minste en viss mengde av trans fett. Transfett har vist seg å dramatisk øke nivået av dårlig kolesterol, og dermed øke sjansene for arteriell plakk betydelig. Mettet fett, slik som de som finnes i animalske produkter som kjøtt og meieriprodukter, kan også bidra til høye nivåer av dårlig kolesterol. Prøv å holde disse matvarene til et minimum når du oppretter en ernæring plan.

Tren regelmessig. Studier har vist at trening bidrar til å redusere LDL kolesterol. Hvis du er for tiden overvektig, selv bare av noen få pounds, er risikoen for tilstoppede arterier forhøyet i det minste til en viss grad. De fleste helsepersonell anbefaler minst 30 minutter med moderat til kraftig mosjon (som løping, gange eller sykling) for å opprettholde gode kolesterolet og eventuelt initiere vekttap (gir en riktig ernæring plan har også blitt implementert). Sjekk med legen din for en passende øvelse diett som passer din helse omstendigheter.

Hint

  • The USDA anbefaler å spise bare 5 oz. av kjøtt en dag for folk flest, som er omtrent samme størrelse som en standard kortstokk.
  • Umettet og flerumettet fett som finnes i oliven, raps og soyabønner oljer har vist seg å bidra til å øke gode kolesterolet.