Digidexo.com

Slik fjerner plakk fra blodårer Naturligvis

Slik fjerner plakk fra blodårer Naturligvis


Kroppene våre har ulike typer blodårer - nemlig, arterier, vener og kapillærer. Arterier bære oksygen og næringsstoffer til kroppen, vener returnere blod til hjertet, og kapillærer ta vare på selve utvekslingen mellom blodet og de omliggende kroppsvevet. Plakk kan akkumuleres i blodårene dine, som fører til åreforkalkning og hjertesykdom. Åreforkalkning er plakk av fett inni blodårene, noe som kan føre til begrenset blodstrøm. Du kan forebygge og behandle aterosklerose.

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke, og sørg for at du får trening de fleste dagene i uken. Trene på regelmessig basis hjelper kroppen bruke oksygen mer effektivt. "Fysisk aktivitet kan også forbedre blodsirkulasjonen og fremme utvikling av nye blodkar som danner en naturlig omkjøringsvei rundt hindringer, eller sivile fartøy," rapporterer Mayo Clinic.

Unngå fet mat og følg Therapeutic Livsstilsendringer kosthold, eller TLC. Dette programmet fokuserer på å spise sunn mat, være fysisk aktiv og administrere din vekt. I TLC diett, kan mindre enn syv prosent av det daglige kaloriene kommer fra mettet fett, som finnes i enkelte kjøtt, meieriprodukter, sjokolade, bakevarer, og dyp-stekt og behandlet mat.

Spis varer fett som inneholder omega-3 fettsyrer som er tilgjengelige i fisk som laks, hermetisk eller fersk tunfisk og makrell. Disse fettsyrene kan beskytte deg mot hjerteinfarkt og redusere risikoen for betennelse og blodpropp. Unngå å spise stekt fisk og prøver å ha minst to fiskebaserte måltider per uke.

Spis mye frukt, grønnsaker og grove kornblandinger fordi de er høy i løselig fiber. Spesielt gode kilder er frukt, som appelsiner, epler, bananer, pærer og svisker og belgfrukter, som for eksempel nyre bønner, kikerter, linser, black-eyed peas og lima bønner.

Drikk ikke mer enn to alkoholenheter per dag hvis du er en mann og en hvis du er en kvinne. Alkohol øker blodtrykket og triglyseridnivå og legger unødvendige kalorier i kostholdet ditt.

Minimer saltinntaket, som betyr velge lav-salt og "uten tilsatt salt" mat og krydder på bordet eller ved tilberedning av mat. Sjekk ernæring fakta etiketten på alle matvarer for å se hvor mye natrium de inneholder.