Digidexo.com

Hvordan lage Jerusalem Artichoke tinktur

Jerusalem artisjokk er også kjent som den sunchoke. Den spiselige delen av anlegget er tuber, som er en populær ingrediens for beising eller som en erstatning for poteter i ulike oppskrifter. I motsetning til hele kloden artisjokk, er det øvre bladverket av planten ikke er spiselig. Et skjær er et ekstrakt av en plante laget med etylalkohol. Du kan enkelt lage en sunchoke skjær hjemme i en 1/2 gallon hermetisering jar.

Bruksanvisning

•  Legg en kopp fersk hakket jordskokk, 4 kopper etylalkohol og en kopp filtrert vann til en blender. Blande inntil blandingen er glatt.

Hell blandingen i en 1/2 gallon hermetisering jar og skru på en mat-grade plastlokk. La glasset på telleren for en dag å la massen bosette. Etter den gjør det, bør det være en 1 til 2 inches av væske på toppen av massen.

•  Rist glasset en gang daglig i ti dager.

Plasser en lin klut over en bolle og hell blandingen i kluten. Samle opp endene av duken og vri den over skålen for å presse all fuktighet ut av massen. Kast massen.

Linje en annen bolle med en ubleket kaffefilter. Hell væsken som gjenstår gjennom kaffefilteret. Kast kaffefilter. Hell den filtrerte skjær i ett-unse rav dropper flasker og oppbevar dem på et tørt og kjølig sted. Skjær vil vare i inntil to år.