Digidexo.com

Fordeler med Chickweed

Fordeler med Chickweed


Chickweed (latinsk navn Stellaria media) er en medisinsk urt som blomstrer over hele verden. Spises fersk og drukket som te for sin næringsinnhold, er det brukt topically å helbrede tilstander i hud og øyne, og er også en vanlig ingrediens i urte vekttap forberedelser.

Plant Fakta

Chickweed er en raskt spre plante som finnes i hele USA Det er et medlem av Caryophyllaceae, eller Pink familien. Vanligvis tenkt som et ugress, vokser urten gjennom fortau sprekker og på sidene av motorveier så lett som i plener, hager og åkre. Navnet chickweed kommer fra plantens bruk som fôr til ville og tamme fugler. Andre vanlige navn på denne planten er starweed og stjerne chickweed, referanser til sine små, stjerneformede blomster.

Fordeler

Chickweed har mange medisinske bruksområder, med innspilt bruk dateres tilbake til minst det 16. århundre. Dens viktigste fordelen er som et næringsstoff urt, og er også brukt lokalt for å helbrede og lindre hudsykdommer og betennelser i øyet. Til slutt er det en historie med bruk for vekttap.

Nourishing Chickweed

Chickweed er høy i mineraler og vitaminer. Ifølge susun luke i hennes bok, "kloke kvinne Herbal", inneholder urt betydelige mengder jern (253 milligram per 100 gram chickweed), magnesium (529 mg / 100g), kalsium (1200 mg / 100 g), og kalium ( 1840 mg / 100 g). Vassarve er 15 til 24 prosent protein, og er en god kilde for vitamin C (375 mg / 100 g, som askorbinsyre). Chickweed kan spises fersk som en salat grønn, eller gjort til en te eller tinktur (alkoholekstrakt). Den vanlige dosen for te er to teskjeer per åtte gram vann, 1-3 kopper daglig. Dosen for skjær er 1/4 til en teskje, tre ganger daglig (doser kan variere, så ta kontakt med en kvalifisert utøveren for å lære mer).

Healing Chickweed

Det høye næringsinnholdet i chickweed bidrar til å helbrede hudsykdommer av alle slag; urten er spesielt nyttig for eksem og andre utslett, mindre sår, kviser og første grads forbrenning. Brukes som et grøtomslag, i en salve, eller i et badekar, lindrer chickweed betente forhold og hindrer spredning av smitte. Salver som inneholder chickweed er tilgjengelig gjennom naturmedisinere og naturlig mat butikker. For å bruke tørket urt i badekaret, sette noen få gram av urten som om du var å lage en kopp te, og tilsett væsken til badet; en annen måte er å plassere tørkede blader i en ren sokk eller stor te-pose, og flyter den i varmt vann.

Chickweed for øyet

Anlegget kan brukes som et omslag for å redusere betennelse i pinkeye og andre mindre øyeinfeksjoner. Den enkleste måten å gjøre dette på er å lage en kopp chickweed te, la den avkjøles, dyppe en ren bomullsdott i det og søke for den lukkede øyne. En tepose som inneholder den urt kan også preges, fikk deretter avkjøles og anvendt til lukket øye. IKKE gjelder chickweed te eller skjær i det åpne øyet.

Chickweed for Weight Loss

Chickweed har lenge blitt sagt å hjelpe til med vekttap. Det er ingen bevis for denne fordelen; Men gjør den høye næringsverdien av denne urten det et godt tillegg til en hvilken som helst balansert kosthold, enten i en salat eller som te.

Kontraindikasjoner og forsiktighetsregler

-Det Er ingen kjente kontraindikasjoner eller interaksjoner for chickweed.
-Vet Tegn på spredning infeksjon: hvis feber eller apati utvikler, eller hvis røde striper, varme, lukt eller pus vises på stedet av et sår, avslutte bruken av urten og ta kontakt med en lege eller kvalifisert helse utøveren umiddelbart.
-Når Du arbeider med en betent øye, hvis smerter eller endringer i synet oppstår, slutte å bruke av urten og ta kontakt med en øyelege, lege eller kvalifisert helse utøveren umiddelbart.
-bare Sterile preparater skal komme i kontakt med det åpne øye. Når du søker en tepose eller omslag til en irritert øye, ta vare at øyet forblir lukket. Hvis en hvilken som helst ikke-sterile stoff kommer i kontakt med øyet, vanne straks med steril saltoppløsning.