Digidexo.com

Hva er Red Rice Gjær brukes til?

Red gjær ris - ris gjæret med en rødlig gjær (monascus purpureus) - har vært brukt i tusenvis av år som en asiatisk kosttilskudd stift, en naturlig konditorfarge og en tradisjonell kinesisk rette. Mer nylig har rød gjæret ris kommet i søkelyset som en potent kolesterolsenkende supplement.

Kulinariske bruksområder

Red gjær ris er spist i asiatiske samfunn som et korn som vanlig ris. Det er også brukt som en naturlig måte å farge en rekke matvarer, inkludert asiatiske alkoholer, syltede retter og er de mest kjente, Peking Duck.

Tradisjonell kinesisk medisin

Siden så langt tilbake som i Tang-dynastiet i 800 e.Kr., har rød gjæret ris blitt brukt til å hjelpe på fordøyelsen og forbedre blodsirkulasjonen.

Kolesterol Treatment

Sterke vitenskapelige bevis støtter rollen som rød gjæret ris i å senke kolesterolet. En 2008 Mayo Clinic studie viste at i kombinasjon med fiskeolje og livsstilsendringer, rød gjæret ris senket kolesterolet enda mer enn statin narkotika, standard behandling for høyt kolesterol (se Ressurser).

Andre medisinske bruksområder

Andre studier tyder på rød gjæret ris kan fremme beindannelse, motvirke diabetes og gi kardiovaskulære fordeler.

Betraktninger

Fordi rød gjæret ris inneholder et naturlig forekommende stoff som finnes i reseptbelagte statin narkotika, har det vært en pågående tvist om hvorvidt det bør reguleres som et medikament eller et kosttilskudd.