Digidexo.com

Rug Brenn Cures

Rug Brenn Cures


Rug brenne (eller teppe brenne) ofte refererer til skrubbsår, rødhet og hevelse mottatt når huden gnir gjentatte eller spesielt strengt mot grove teppe fiber. En form for mekanisk forbrenning som følge av overdreven friksjon, i motsetning til en termisk eller kjemisk forbrenning, er rug brenne vanligvis ikke en alvorlig tilstand, men kan være en ubehagelig en. Behandling brenne kan gjøre såret mer komfortabel og fremme rask helbredelse.

Vask med kaldt vann

Kaldt vann er anbefalt første kurset av behandling for alle førstegrads forbrenning (første-grad eller overfladiske brannsår er begrenset til de ytterste lagene av huden, og påvirker ikke de dypere lag av dermis). Skyll huden med kaldt vann i 10 til 15 minutter; å fjerne varme fra såret vil redusere smerte og hevelse oppleves som teppet brenne begynner å gro. Unngå å bruke isen til brenne; Dette kan faktisk føre til ytterligere skader huden.

Tørk Burn

Pat det berørte området tørke med en myk bomullsklut. For mindre irritasjoner, holde såret tørt; huden vil begynne å helbrede automatisk og såret bør være delvis (om ikke helt) leget innen syv dager.

Kle Skin hvis Broken

Hvis teppet brenne er alvorlig nok til å ha resultert i skadet hud, kan du ønsker å behandle det med en beroligende salve. Antibiotika førstehjelp kremer kan bidra til å forhindre infeksjon og hastighet helbredelse ved å holde huden smidig. Naturlig aloe (fra en plante eller kjøpt i aloe vera form i kommersielle forbindelser) kan legge til rette raskere tilheling og gi naturlig smertelindring. Påfør en løs gasbind bandasje om nødvendig, for å holde brenne uten luft og forurensninger.

Vask brenne daglig med antibakteriell såpe. Endre noen dressinger etter rens såret. Etter noen få dager, en gang helbredelse har begynt, såret kan etterlates avdekket for å tillate den fulle helbredelsesprosessen å foregå.

Være oppmerksom på smitte

Selv rug brannskader kan føre til forbigående ubehag, de vanligvis leges raskt. Skulle brenne har blemmer, ikke bryte dem, som blemmer presentere muligheter for infeksjoner å ta tak. Hvis brannskaden forverres eller blir infisert, søke profesjonell medisinsk hjelp.

Hold Pain in Check

Over-the-counter smertestillende som ibuprofen eller paracetamol kan brukes hvis teppet brenne forårsaker ubehag.