Digidexo.com

Risiko for å ha dyprensing av tennene i en alder av 75

Risiko for å ha dyprensing av tennene i en alder av 75


Deep rengjøring i et tannlegekontor er tålmodig slang for selve prosedyren, som er root høvling med utskrapning eller RPC for kort. Det er ofte utført i tannlegekontor ved lisensiert tannpleiere eller RDHs. Vanligvis den eneste gangen en tannlege utfører prosedyren er i en periodontal eller tannkjøtt spesialist kontor. Det er flere risikofaktorer du bør vurdere før å ha prosedyren, og risikoen plukke opp med eldre pasienter.

Dyprensing eller Root Høvling utskrapning

Root høvling og utskrapning er en del av omsorg og behandling av avansert periodontal (tannkjøtt) sykdom. Tennene blir holdt sikkert i beinet med en krage av tannkjøtt rundt bunnen av tennene. Over tid, spesielt med forsømmelse eller feil vare, utarter benet under kragen. Ofte går ubemerket, da gummien er fremdeles i vanlig stilling. Periodontal sykdom er diagnostisert med røntgen og et lite verktøy kalt en perio probe. Sonden går under tannkjøttet på alle sider av tennene og måler dybden mellom tannkjøttet og benet. Når bentap er betydelig, kan gapet mellom tannkjøttet og benet være så dypt som 10 mm. Det normale nivået er 3 mm til 4 mm i sunne situasjoner. Den "lomme" blir en yngleplass for bakterier, plakk og kalkulus (forkalket plakk), noe som gjør situasjonen verre. Bakteriene og calculus må fjernes, men de kan bare fjernes med en ultrasonisk. Vekslende mellom ultralyd skalering og en hånd scaler er hvordan en dyp rengjøring blir gjort.

Mitralklaffprolaps

En av de mest vesentlige risikofaktorer i visse pasienter, inkludert en rekke pasienter 75 år og eldre, er muligheten for en infeksjon i hjertet kalles endokarditt, som kan være dødelig. Endokarditt er forårsaket av en tilstand som kalles mitralklaffen prolaps. Med mitralklaffprolaps, trenger ventriklene i hjertet ikke lukke skikkelig når hjertet slår. Pasienter med mitralklaffprolaps må ta en profylaktisk (forebyggende) antibiotika før tannbehandling og deretter igjen med visse mellomrom etterpå. Under RPC, er bakterier føres inn i blodbanen. Disse bakteriene kan forårsake endokarditt om ikke for profylaktisk antibiotika beskyttelse. Endokarditt er en risikofaktor kun for pasienter med mitralklaffprolaps.

Coumadin Therapy

Mange eldre pasienter lider av tilstander som krever et medikament som heter Coumadin eller warfarin. Coumadin er i essensen en blodet tynnere. Det brukes ofte når folk har hatt et hjerneslag, blodpropp eller hjerteinfarkt eller har en tilstand som fører til at blodet ikke å koagulere skikkelig. Dersom en pasient tar denne medisinen, til tannlegen kontakt med lege få tillatelse til å ta pasienten av det for to-tre dager før behandling for å hindre overdreven blødning under dyp rengjøring. Etter prosedyren, er pasienten vanligvis i stand til å gjenoppta Coumadin i kveld.

Healing og hva du kan forvente etter prosedyren

Post-RPC ubehag kan være til stede i flere dager etter inngrepet. Problemer kan omfatte følsomhet for varme eller kulde, smerte med sure matvarer, langvarig blødning, tannkjøtt følsomhet, spisevansker og problemer med å sove på grunn av ubehag. Eldre mennesker er i faresonen for en lengre healing tid enn pasienter som er yngre. Healing forsinkelser kan være forårsaket av infeksjon eller tilstander som diabetes eller immunsystem lidelser, inkludert lupus. Tannlege kontoret gir vanligvis en resept på smertestillende medikamenter. Medisinen er ofte ibuprofen, som virker til å redusere betennelse; eller smerte kan ringe for noe sterkere, som Vicodin eller Norco. Kontoret foreskriver også en antibiotika for å hindre smitte.