Digidexo.com

Perforert sår symptomer

En perforert magesår oppstår når et sår i magen har erodert helt gjennom mageslimhinnen, og etterlater et hull for magesyre og mat innholdet for å angi andre kroppens hulrom. Det er en potensielt livstruende tilstand som krever umiddelbar oppmerksomhet.

Symptomer

Når et sår har spist gjennom mageslimhinnen, vil pasienter sannsynligvis oppleve alvorlige magesmerter, kvalme og oppkast. Vomit kan være blodig med et blikk av kaffegrut. Pasienter kan også oppleve blodig avføring som har titten av tjære.

Fare for Perforering

Pasienter med kjent magesår sette seg på en økt risiko for perforering hvis de ikke behandler den riktig med diett modifikasjon og medisiner. For eksempel, som fortsetter en pasient med en sår å ta aspirin og anti-inflammatoriske legemidler (dvs. Motrin) risikerer å forverre allerede sure miljøet i magen, noe som fører til mer syreproduksjon og mer erosjon.

Komplikasjoner

Fordi perforering skaper et hull i magesekken, magesaft og material lekkasje i peritoneum (slimhinnen i bukhulen). Den kan også inneholde galle, ufordøyd mat og bakterier. Dette kan føre til en tilstand som kalles peritonitt, en betennelse i slimhinnen og kan føre til mulig smitte.

Konservative behandlinger

Perforerte sår en gang var tenkt å dra nytte bare fra kirurgiske inngrep. Men, avhengig av alvorlighetsgraden og omfanget av symptomer, kan det fungere like bra å behandle det med strenge dietter og medisiner.

Kirurgisk behandling

Laparoskopisk kirurgi er ofte brukt til å behandle perforerte magesår. Det innebærer å gjøre tommers lange snitt og bruk av spesialkameraer og medisinske instrumenter til å arbeide innenfor magen uten helt å åpne opp pasienten. Risikoen for infeksjon og komplikasjoner er mye lavere med denne type operasjon, og hos pasienter generelle utvinne gang er bedre.