Digidexo.com

The Best Phytosterols

The Best Phytosterols


Fytosteroler eller plantesteroler, spiller en rolle som ligner på kolesterol i kroppen. Som navnet antyder, fytosteroler kommer fra planteriket, mens cholesterols oppstå hos dyr og mennesker. Det er dokumentert at inntak av fytosteroler kan redusere de totale kolesterolnivået og kan spille en rolle i å redusere risikoen for hjertesykdom.

Hva er Sterols?

Steroler er forbindelser som forekommer naturlig i planter (fytosteroler) og dyr (zoosterols, inkludert kolesterol). De er en viktig del av menneskets diett fordi de utgjør cellemembraner og er kritisk for cellefunksjon. Men høye nivåer av kolesterol, spesielt LDL, er forbundet med økt forekomst av hjertesykdom og andre sykdommer.

Hva er Phytosterols?

Fytosteroler er funnet i små mengder (mindre enn 1/2 g per dag) i den typiske vestlige dietten. Det er antatt at våre forhistoriske forfedre forbrukes mer enn doble dette beløpet. Phytosterols utføre de samme viktige cellefunksjoner som kolesterol uten de potensielt negative effekter på hjertet. Fytosteroler er ikke godt absorbert av kroppen, så det tar en forholdsvis stor inntak av fytosteroler til betydelig innvirkning blodet.

Hvordan kan Phytosterols redusere risikoen for hjertesykdom?

Enkelt sagt, fytosteroler senke kroppens opptak av kolesterol i mage-tarmkanalen. Ettersom alle steroler utføre de samme grunnleggende cellulære funksjoner, konkurrerer de med hverandre for tilstedeværelse i blodet. Jo høyere nærvær av fytosteroler i GI-systemet, jo lavere absorpsjon av potensielt skadelig kolesterol.

Hvordan kan du legge Phytosterols til kosthold?

De beste kosten kilder til fytosteroler er hvetekim (197mg per porsjon) og vegetabilske oljer som maisolje, rapsolje og sesamolje (92 til 119 mg per porsjon). Du kan også få fytosteroler i mindre mengder fra nøtter, som peanøtter, macadamia nøtter og mandler; hele korn som brun ris og hele hvete; frø som sesamfrø og solsikkefrø, soyabønner; mel; og frukt og grønnsaker. The US Department of Health and Human Services 'DASH kosthold, som er rik på disse kildene, ble vist i en Washington University School of Medicine studie for å redusere dårlig kolesterol.